Dokážete připravit večeři za pár minut? Ano, můžete a bude chutná. Minutové steaky jsou šťavnaté a křehké
Minutové steaky jsou rychlým a chutným nápadem na večeři. Jak název napovídá, jsou hotové během chvilky a navíc je můžete připravit z různých druhů masa. Jediné, co potřebujete vědět, je, že pánev musí být hodně rozpálená a že je důležité správné koření.
Minutové steaky jsou ideální večeří, když nemáte čas stát dlouho v kuchyni a zároveň toužíte po křehkém a šťavnatém mase. Takové steaky lze připravit z vepřové panenky, krkovice, šunky, krůtích řízků a samozřejmě z hovězího masa. Nezapomeňte však, že kousky masa musí být poměrně tenké a pánev opravdu horká. Pak se maso rychle uzavře a šťávy uvnitř již dokončí svou práci. A pak je tu koření – nezapomeňte, že sušené bylinky se na vysokém žáru rychle spálí – je lepší volit sypké koření.
Minutové steaky – rychlá večeře
Složení: 1:
- několik poměrně tenkých plátků vepřové panenky nebo jiného masa (asi 2 cm silných)
- tuk na smažení
- sůl, pepř, sladká paprika, pálivá paprika, sušený česnek nebo jiné oblíbené koření
- oblíbená příloha – brambory, rýže, salát
Způsob přípravy:
- Maso jemně naklepejte, doporučuji to udělat pěstí (pokud máte blanky, odstraňte je).
- Poté do masa vetřete oblíbené koření, a pokud máte čas, nechte ho chvíli marinovat.
- Pokud maso skladujete v chladničce, před smažením ho zahřejte na pokojovou teplotu. Poté si připravte pánev a rozehřejte v ní tuk – může to být olej, přepuštěné máslo nebo sádlo. Nezapomeňte však, že sádlo má vysoký bod zakouření – velmi rychle se zahřeje.
- Vložte maso do rozpáleného tuku a smažte ho minutu z jedné a minutu z druhé strany. Poté nechte steaky odpočinout a vychutnejte si lahodné maso.
Minutové steaky můžete připravit také na elektrickém grilu. Skvělým způsobem, jak tento druh masa podávat, jsou hamburgery – protože kdo říká, že hamburgery musí být jen z mletého masa?
Redakční vášeň v tobě.