Blog

Je mu 100 let, pracuje a nestěžuje si na zdraví. Takto vypadá její jídelníček. „Lékaři jsou ohromeni“

157views

 

Hilda Jaffe žije v New Yorku, kde pravidelně navštěvuje své oblíbené restaurace. Ve svém jídelníčku se zaměřuje na jednoduchá jídla, která příliš nedodržuje. Žena si nestěžuje na nedostatek sil a stále pracuje. Na tom by nebylo nic překvapivého, nebýt toho, že je jí sto let.

Je mu 100 let, pracuje a nestěžuje si na zdraví. Takto vypadá její jídelníček. "Lékaři jsou ohromeni"
Stoletá žena prozradila, co každý den jí.
Foto: Vždycky se jí to hodí, když se jí to hodí.

Hilda Jaffeová je stoletá obyvatelka USA, která je navzdory svému věku stále velmi silná a zdravá. Tato žena je stále profesně aktivní – pracuje jako průvodkyně v Newyorské veřejné knihovně. Jak prozradila, se dietou nezatěžuje, ale musí obsahovat určité produkty.

Je mu 100 let a stále pracuje. Jaké je její tajemství?

Případ paní Hildy zaujal i vědce, kteří se snaží odhalit tajemství dlouhověkosti. Žena poukazuje na to, že důležitou roli hrají geny, protože její otec se dožil osmdesáti let a její matka devadesáti.y. Ukazuje se také, že stoletá babička má určité preference.pokud jde o stravu. Navzdory tomu, co se mi zdá, nejde o zdravé zeleninové koktejly a další bioprodukty. Co jí?

Takto vypadá jídelníček stoletých žen. Dokonce si dává i hamburgery

Hilda si na svůj jídelníček nijak zvlášť nepotrpí, ale má některé preference, které stojí za bližší pozornost. Alespoň jednou týdně zajde do své oblíbené restaurace a objedná si, na co má chuť. Nejčastěji se jedná o Dvě omelety, smažené z obou stran, se středně propečeným žloutkem, s domácími hranolky a žitným toastem (bez marmelády!).

K pití si obvykle vybírá kávu bez kofeinu s mlékem. Příležitostně volí také sladké francouzské toasty, pikantní hamburger nebo vejce v jiné podobě.. Jídla, která si objednává, se skládají ze směsi sacharidů a bílkovin, což je poměrně zdravá kombinace. Doma si žena vybírá spíše zeleninu. K večeři si obvykle dává salát s bílkovinami a během dne také sendvič se sýrem nebo masem.

 

Hodně chodí pěšky, luští křížovky a setkává se s lidmi. Je to její tajemství?

K dobrému zdraví ženy přispívá nejen strava, ale také pravidelný pohyb. Hilda se po městě pohybuje téměř výhradně pěšky, hodně chodí i v práci, je přece průvodkyní. Často ulehčuje svým vnoučatům péči o pravnoučata. Jinak každý den luští křížovky, hodně čte a dost spí.

„Všichni moji lékaři jsou ohromeni“

– zavtipkovala v rozhovoru pro Business Insider.

Hilda je podle odborníků dokonalým příkladem toho. že pozitivní mezilidské vztahy mají pozitivní vliv i na naše zdraví.

Redakční článek Vášeň ve vás.

Leave a Response