Blog

Probouzíte se unavení? Zvolte jednu z těchto 10 potravin

169views

Spíte osm hodin denně, ale přesto se budíte unavení? Existuje mnoho důvodů, proč se tak děje, a v budoucnu by bylo užitečné společně s lékařem zjistit příčinu problému. Co ale dělat, než se dočkáte schůzky s odborníkem?

Někdy vám pomůže pořádná svačina, která vám pomůže sebrat myšlenky a načerpat síly. Zde je několik příkladů výrobků, které vám mohou okamžitě dodat vitalitu a sílu.

Ryby

Není divu, že jsou červené rybí tousty k snídani tak oblíbené: tučné ryby obsahují spoustu omega-3. Tyto látky pomáhají zlepšovat kognitivní funkce a zvyšovat hladinu energie.

Zvykněte si jíst tučné ryby alespoň jednou týdně. Vhodný je nejen losos, ale i levnější varianty, jako jsou sleď nebo sardinky.

Jogurt

Přírodní jogurt bez velkého množství přidaného cukru je ideální pro ranní jídlo. Výrobek je bohatý na probiotika, která pomáhají zlepšovat trávení a zvyšovat hladinu energie.

Mimochodem, pokud budete jíst jogurt každý den, začnete ráno lépe usínat a snadněji se probouzet.

Káva

Ne nadarmo si káva vysloužila pověst nejznámějšího povzbuzujícího nápoje. Kofein zvyšuje hladinu energie a pomáhá vás probudit. Navíc jeden nebo dva šálky denně vašemu zdraví neuškodí, naopak posílí váš kardiovaskulární systém.

S kávou byste to však neměli přehánět, jinak hrozí, že dosáhnete opačného účinku a budete se cítit ještě více vyčerpaní.

Banán

Pokud ráno nemáte čas na snídani, zkuste si s sebou vzít alespoň jeden banán. Toto ovoce obsahuje draslík, který zvyšuje výdrž vašeho těla. Kromě toho vám banán dodá energii po celé dopoledne.

Kiwi

Kiwi obsahuje silnou dávku kyseliny askorbové. S tímto produktem můžete posílit obranyschopnost svého těla.

Pokud navíc sníte kiwi před spaním, bude váš spánek lepší a ráno se budete cítit lépe.

Avokádo

Avokádo má vysoký obsah zdravých tuků a kalorií, takže sendvič s tímto ovocem vás zasytí a dodá vám energii na dlouhou dobu. Ovoce také obsahuje hodně draslíku a vlákniny, takže vás otuží a pomůže vašemu trávení běžet jako hodinky.

Zelená listová zelenina

Nezanedbávejte špenát, hlávkový salát a bílé zelí. Tyto potraviny mají vysoký obsah antioxidantů, které zlepšují kognitivní funkce. Vašemu tělu prospěje také dostatek vlákniny.

Mandle

Několik mandlí vám dodá spoustu zdravých tuků a vlákniny.

Ovesné vločky

Ovesné vločky k snídani vám díky obsaženým komplexním sacharidům a vláknině dodají energii až do oběda.

Vejce

Nezáleží na tom, zda jde o omeletu nebo smažená vejce, křehká nebo vařená natvrdo: vejce vás zasytí bílkovinami a zvýší vaši energetickou hladinu.

Někdy je neustálá ospalost příznakem nemoci. Například touha zdřímnout si během dne může znamenat rozvoj demence.

Leave a Response