Blog

Které potraviny jsou nejlepší pro srdce?

172views

Abyste získali normální množství prospěšných mikroživin, je důležité jíst správnou a pestrou stravu. Nejlepšími produkty pro obnovení rovnováhy draslíku jsou: listová zelenina, zelenina, sušené meruňky.

Například špenát, koriandr, šťovík a fenykl. Tyto rostliny jsou nejprospěšnější, když se konzumují čerstvé. Sto gramů mrkve, brambor, dýně a rajčat obsahuje velké procento denní potřeby. Sušené meruňky obsahují mnoho živin, ale především samozřejmě draslík – 1710 mg na 100 g ovoce. Ve 100 gramech kapusty je 970 mg draslíku. Pomáhá čistit organismus a pomáhá také při chudokrevnosti.

Hořčík je základní minerál, který hraje důležitou roli při udržování celkové pohody a zdraví organismu. Jedním z nejvýznamnějších přínosů hořčíku je jeho schopnost chránit tělo před chronickou únavou a ztrátou svalového tonusu.

Potřeba hořčíku se liší v závislosti na individuálních faktorech, včetně věku, pohlaví, zdravotního stavu a úrovně fyzické aktivity. Hořčík se nachází v následujících potravinách: banány, listová zelenina, kakaový prášek a ryby, uvádí odborník.

Nedostatek hořčíku v těle se projevuje tělesnou únavou, nervozitou a podrážděností. Začínají vypadávat vlasy. Mnoho sladkostí, alkohol a diuretika zabraňují tělu vstřebávat hořčík. Silný čaj a káva odstraňují hořčík z těla. K doplnění potřeby tohoto prvku by strava měla obsahovat následující potraviny: čerstvé mléko a maso, pohanku, proso, fazole, mrkev, špenát, brambory. A také: meruňky, broskve, banány, maliny, jahody, ostružiny, sezamová semínka, ořechy.

Maso by mělo být libové: libové hovězí, telecí, kuřecí, králičí. Lepší jsou také mléčné výrobky, pokud mají nízký obsah tuku. A ryby by měly být tučné – kapr, sleď, ostroretka, makrela, ale ne uzené. Vejce se zařazují jednou až dvakrát za sedm dní. Zakysaná smetana jen 1 lžička denně. Rostlinný olej by se měl konzumovat v množství maximálně tří polévkových lžic denně. Doporučuje se jíst chléb s otrubami, ale ne více než 200 g denně.

Z jídelníčku vylučte: alkoholické nápoje, kávu, černý čaj, kakao. Dieta by neměla obsahovat sladkosti, pečivo, koření, uzeniny, vývary, tučné maso a živočišné tuky, nakládanou zeleninu.

Důležité: Tento článek nenahrazuje vyváženou stravu a konzultaci s odborníkem!

Leave a Response