Objevte recept, který vás přesvědčí o tom, že pokrmy z čočky mohou být nejen zdravé, ale také nesmírně chutné.
Pokud milujete chutě indické kuchyně, určitě vyzkoušejte i tyto vegetariánské čočkové pochoutky. Jsou fantastické!
Seznamte se s naší pomazánkou z , která vás potěší svou krémovou konzistencí a bohatou chutí. Ať se tento snadno připravitelný recept stane vaším novým oblíbeným způsobem přípravy rychlých a výživných jídel!
Rychlá pochoutka z červené čočky
Tato krémová čočková pomazánka je explozí chutí, která je ideální jako zdravý a sytý doplněk k mnoha jídlům.
Pokud si myslíte, že zdravé jídlo musí být nudné, tento recept na pastu z červené čočky určitě změní váš názor! Dokonalá kombinace šťavnatého tofu a aromatické červené čočky vytváří pokrm, který vás nejen zasytí, ale také překvapí hloubkou chuti.
Tato pomazánka se snadno připravuje a je ideální jako rychlý oběd, lehká večeře nebo kreativní doplněk občerstvení na večírku. Objevte, jak jednoduchost ingrediencí může vést k mimořádným kulinářským výsledkům.
Recept na čočkovou pomazánku
Potřebujete:
- 6 polévkových lžic červené čočky (60 g)
- 50 g tofu
- stroužek česneku
- sůl, kurkuma, kari, chilli, uzená sladká paprika
Postup:
1) Uvařte čočku podle návodu na obalu.
2) Uvařenou a scezenou čočku (ujistěte se, že není vodnatá), rozdrobené tofu a oloupaný a prolisovaný česnek vložte do mixéru. Dochutíme solí, kurkumou, kari, chilli a uzenou paprikou. Vše rozmixujte na hladkou pastu.
3) Hotovou pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce a spotřebujte do 3-4 dnů.
Vyzkoušejte také vynikající hummus z červené čočky:
Hummus z červené čočky
Humus bohatý na bílkoviny z netradiční suroviny, který si určitě zamilujete.
Zdroj.