Recepty na jídlo

Tento recept na čočkovou pomazánku změní váš přístup k tomuto druhu jídla.

184views

Objevte recept, který vás přesvědčí o tom, že pokrmy z čočky mohou být nejen zdravé, ale také nesmírně chutné.

Pokud milujete chutě indické kuchyně, určitě vyzkoušejte i tyto vegetariánské čočkové pochoutky. Jsou fantastické!

Seznamte se s naší pomazánkou z , která vás potěší svou krémovou konzistencí a bohatou chutí. Ať se tento snadno připravitelný recept stane vaším novým oblíbeným způsobem přípravy rychlých a výživných jídel!

Rychlá pochoutka z červené čočky

Tato krémová čočková pomazánka je explozí chutí, která je ideální jako zdravý a sytý doplněk k mnoha jídlům.

Pokud si myslíte, že zdravé jídlo musí být nudné, tento recept na pastu z červené čočky určitě změní váš názor! Dokonalá kombinace šťavnatého tofu a aromatické červené čočky vytváří pokrm, který vás nejen zasytí, ale také překvapí hloubkou chuti.

Tato pomazánka se snadno připravuje a je ideální jako rychlý oběd, lehká večeře nebo kreativní doplněk občerstvení na večírku. Objevte, jak jednoduchost ingrediencí může vést k mimořádným kulinářským výsledkům.

Recept na čočkovou pomazánku

Potřebujete:

  • 6 polévkových lžic červené čočky (60 g)
  • 50 g tofu
  • stroužek česneku
  • sůl, kurkuma, kari, chilli, uzená sladká paprika

Postup:

1) Uvařte čočku podle návodu na obalu.

2) Uvařenou a scezenou čočku (ujistěte se, že není vodnatá), rozdrobené tofu a oloupaný a prolisovaný česnek vložte do mixéru. Dochutíme solí, kurkumou, kari, chilli a uzenou paprikou. Vše rozmixujte na hladkou pastu.

3) Hotovou pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce a spotřebujte do 3-4 dnů.

Vyzkoušejte také vynikající hummus z červené čočky:

Hummus z červené čočky

Humus bohatý na bílkoviny z netradiční suroviny, který si určitě zamilujete.

Zdroj.

Leave a Response