Recepty na jídlo

Lahodný a přitom jednoduchý tvarohový dezert s kakaem!

202views

Pokud hledáte inspiraci k nedělní kávě nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, pak pro vás možná máme řešení v podobě tohoto receptu! Dnes si společně připravíme božský tvarohový koláč s kakaem a smetanou. Tento recept vás osloví především svou snadnou a velmi jednoduchou přípravou. Je hotový za pouhých několik desítek minut. Dort zvládne připravit téměř každý začátečník. Výhodou je, že potřebujete jen těchto několik málo surovin, které máte téměř vždy doma. Kombinace skvělého nadýchaného korpusu s pudinkovým krémem je prostě božská. Budete překvapeni, jak rychle se po tomto dezertu u vás doma zapráší.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďte si společně připravit tento Boží tvarohový koláč s kakaem a smetanou!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept a chcete se o něj s námi podělit, pak určitě navštivte naši skupinu na Facebooku.

Pokud hledáte další dobroty, pak určitě vyzkoušejte tyto


Recept na vynikající tvarohový koláč:

Co budeme potřebovat:

  • 120 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli

smetana:

  • 250 g tvarohu
  • 120 g cukru
  • 250 ml smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • kakao (na spaní)

Jak postupovat:

1) Začněte s těstem. Jednoduše vyšlehejte vejce s cukrem. V jiné míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec přidejte pěnu z vajec a cukru. Důkladně promíchejte.

2) Nyní si připravte plech, který vyložíte pečicím papírem. Těsto na něj rovnoměrně rozetřete. Pečte při 190 stupních asi 10 minut.

3) Mezitím si připravte krém. Smíchejte cukry s tvarohem a šlehačkou. Důkladně promíchejte.

4) Jakmile je korpus upečený a vychladlý, rozkrojte ho na 2 části. První plát potřeme polovinou našeho krému. Přikryjeme druhým korpusem, na který navrstvíme zbytek našeho krému. Nakonec náš cheesecake posypeme kakaovým práškem a poté ho na několik desítek minut vložíme do lednice, aby pěkně ztuhl. Máme hotovo!

Dobrou chuť!

Leave a Response