220
Existuje nepřeberné množství marinád. Každý z nás má svou oblíbenou. Někdy se však stane, že ať marinujeme sebevíc, veškerá šťavnatost a křehkost masa je pryč. Dnes vám ukážeme hořčičnou marinádu, která chutná naprosto božsky. Hořčice zajistí nejen neobvyklou a báječnou chuť, ale také maximální šťavnatost masa. Celá vaše rodina si bude olizovat prsty ještě dlouho po obědě.
Kuřecí prsa v hořčičné marinádě:
Co budeme potřebovat:
- 2 velká kuřecí prsa
- 1 lžíce hořčice
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- 5 lžic strouhanky
- sůl
- Paprika
- Olej na smažení
Jak postupovat:
- Maso nakrájejte na plátky a nechte změknout.
- Jednu stranu masa (nebo obě, podle chuti) potřete hořčicí.
- Druhou stranu osolte a opepřete. Vejce rozšlehejte s mlékem.
- Nyní maso obalte. Nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran opečte.
Kuřecí prsa v hořčičné marinádě si zamilujete.
Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.
add a comment