Blog

Vysaďte tuto rostlinu mezi záhony a škůdci vaši zahradu obejdou.

148views

jsou noční můrou každého zahrádkáře. Množí se alarmující rychlostí. Pokud nejsou včas odstraněny, mohou vážně poškodit úrodu. Jak chránit rostliny před škůdci? Stačí aromatická bylina a škůdci se k vám ani nepřiblíží.

Není nic příjemnějšího než sklízet zeleninu, kterou jste si sami vypěstovali. Chce to hodně znalostí, trpělivosti, důslednosti a… trochu štěstí. Škůdci, jako jsou mšice, červci a háďátka, se mohou objevit v každé, i té nejlépe udržované. Jak se vyhnout návštěvám nevítaných nájemníků?

Jak bojovat proti škůdcům na zahradě?

Více:

Na jaře a v létě se aktivují parazité, jako jsou mšice, mšice, larvy a tyrkysoví komáři. Základem jejich potravy jsou samozřejmě rostliny.

Jak chránit plodiny před škůdci? Levanduli úzkolistou koupíte v každém zahradnictví nebo i v supermarketu. Rostlina si výborně rozumí se zeleninou z čeledi kapustovitých a luštěninových. Levandule vydává silnou vůni, která odpuzuje svilušku zelnou, mšice, komáry a klíšťata. Vysaďte ji mezi záhony a na škůdce zapomenete.

Jak levanduli používat?

Více:

Levandule se snadno pěstuje. Vysaďte ji do suché, dobře propustné půdy s mírně kyselým pH. Zalévejte ji maximálně jednou týdně. Používejte malé množství vody. Zalévejte ji přímo ke kořenům. Rostlina odpuzuje zahradní škůdce i komáry a klíšťata. Květy levandule lze použít v kuchyni jako dekoraci nebo k výrobě domácího kávového sirupu či limonády.

Jedná se o jednu z mála rostlin, které usnadňují usínání. Sušené květy levandule můžete umístit na noční stolek nebo je napěchovat do malých látkových sáčků. Po chvíli se uvolní uklidňující vůně, která vás ukolébá ke spánku.

Leave a Response