Luxusní dezert zebra z kakaa, zakysané smetany a kondenzovaného mléka – lahůdka na stole!
Nejlepší dezerty jsou obvykle ty nejjemnější s jednoduchou přípravou. Dnes si připravíme luxusní zebří dezert s kakaem, zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem. Tento dezert je velmi lahodný, každé sousto, které ochutnáte, se vám bude rozplývat v ústech. S šálkem lahodné kávy se budete cítit jako na obláčku.
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte ho zveřejnit v naší skupině na Facebooku a navštěvujte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Dezert Zebra s kakaem, zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 65 g mouky
- 10 g kakaa
- 2 vejce
- špetka soli
- 70 g cukru
- 30 ml mléka
- 20 g rozpuštěného másla
- 10 g medu
Dvoubarevný krém:
- 20 g želatiny + 100 ml mléka
- 50 g kakaa + 100 ml vroucí vody
- 500 g zakysané smetany + 300 g kondenzovaného mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- rozpuštěné kakao/čokoláda – podle chuti
Jak postupovat:
1.
2. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, přidejte špetku soli a přisypte cukr – vyšlehejte. Poté přidáme mléko, rozpuštěné máslo a med – pokračujeme ve šlehání. Nakonec vmíchejte prosáté suché přísady: mouku a kakao a pokračujte ve šlehání.
3. Vzniklé těsto nalijte do formy o průměru 22 cm vyložené fólií, kterou položíte na plech vyložený pergamenem, rozetřete a uhlaďte.
4. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 170 °C. Po upečení těsto vyjměte z obruče a pomocí menší obruče o průměru 20 cm vyložené dortovou fólií vytvořte kruh a položte jej na talíř.
5. Smetana: Nalijte mléko do sklenice a přisypte želatinu – dobře promíchejte.
6. Do jedné misky nasypeme kakao, zalijeme ho vroucí vodou a promícháme.
7. Do druhé mísy nalijte zakysanou smetanu a přilijte kondenzované mléko – dobře promíchejte.
6. Do nádoby nalijte smetanu ke šlehání – ušlehejte ji do tuha a přelijte ji do mísy se zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem. Dobře promíchejte a nakonec přilijte rozpuštěnou želatinu a mléko – důkladně prošlehejte.
7. Smetanu nalijte do 2 misek a do jedné misky nalijte rozpuštěnou čokoládu nebo kakao – dobře promíchejte.
8. Poté pomocí naběračky střídavě nalévejte krém na těsto ve tvaru spirálové obruče zebry a dejte na 3-4 hodiny do lednice ztuhnout.
9. Luxusní zebří dezert z kakaa, zakysané smetany a kondenzovaného mléka podávejte s láskou, skvělou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!