Křupavé bochánky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem podávané s dresinkem
Hledáte nějakou svěží slanou inspiraci, která by vám i vašim blízkým vykouzlila úsměv na tváři? Pokud ano, jste na správném místě! Dnes si připravíme křupavé taštičky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem podávané s dresinkem. Příprava této pochoutky je velmi jednoduchá a především rychlá. Jdeme na to!
Pokud i vy máte nějaký oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Taštičky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem podávané s dresinkem
Co budeme potřebovat:
Pozadí:
Název:
- 20 g majonézy
- 150 g boloňské šunky
- 200 g strouhaného sýra
Ostatní:
- 1 žloutek – na potření
Dresink:
- 100 g majonézy
- 20 g hořčice
- citronová šťáva z 1 citronu
- 20 g čerstvého kopru
- 3 g soli
- 2 g černého mletého pepře
Jak postupovat:
1. Souvislosti: Listové těsto připravte tak, že ho poprášíte moukou a jemně vyválíte válečkem.
2. Poté odřízněte konce těsta a vytvarujte z něj plátky, které položte na plech vyložený pergamenem.
3. Na jedné polovině plátků udělejte jemné zářezy a druhou polovinu potřete majonézou, rozložte plátky salámu a posypte strouhaným sýrem. Prsty slepíme k sobě a vidličkou přitiskneme-zdobíme.
4. Nakonec je potřete rozšlehaným žloutkem, aby po upečení krásně zezlátly.
5. Pečte je v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
6. Oblékání: Do dresingové misky dejte majonézu, přidejte hořčici, zalijte citronovou šťávou a přidejte čerstvý nasekaný kopr – dobře promíchejte. Dochutíme solí a mletým černým pepřem – dobře promícháme a dresink je hotový!
7. Po upečení podávejte křupavé taštičky z listového těsta plněné boloňskou šunkou a sýrem s připraveným dresinkem a hlavně s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!