Recepty na jídlo

Pečte domácí máslové croissanty s cukrem a mákem – jednoduché pokyny

142views

Připravte se na vůni čerstvě upečených croissantů a jejich neodolatelně křupavou a křupavou strukturu. Naše domácí máslové croissanty a croissanty s cukrem a mákem jsou úplně jiná liga než ty, které běžně koupíte v obchodě. Díky pečlivě vybraným surovinám a velké lásce k pečení jsme vytvořili dokonalý recept, který vám zajistí croissanty plné bohaté máslové chuti, měkkého těsta a křupavého povrchu. S každým soustem se ponoříte do křupavého a máslového ráje.

Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, určitě nám o něm řekněte v naší skupině na Facebooku a navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Domácí máslové rohlíčky s cukrem a mákem

Co budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 90 g cukru
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 lžička sušeného droždí (5 g)
  • 3 lžíce rostlinného oleje (36 g)
  • 600 g mouky
  • 1 čajová lžička soli (3 g)

Ostatní:

  • 8 lžic měkkého másla na vrstvení
  • 8 lžiček cukru mezi vrstvami
  • 8 lžiček máku mezi vrstvami
  • žloutek + 1 lžíce mléka – na závěrečné potření

Jak postupovat:

1. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, přidejte cukr a šlehejte. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme sušené droždí a přilijeme rostlinný olej – dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku a sůl – dobře promícháme a ručně vypracujeme těsto.

2. Ze vzniklého těsta vytvarujeme velkou kouli, kterou vložíme do mísy vymazané olejem, přikryjeme potravinovou fólií a necháme na teplém místě 2-2,5 hodiny kynout. Po vykynutí získáte krásně nadýchané a pružné těsto.

3. Poté těsto rozdělte na 10 stejných dílů, z každého vytvarujte kouli, kterou položte na čistou plochu a přikryjte utěrkou.

4. Každou jednotlivou kuličku položte na čistou plochu posypanou moukou a pomocí válečku je rozválejte do kruhu, pak je potřete měkkým máslem, posypte cukrem a mákem.

5. Postup zopakujte u každé kuličky a naskládejte je na sebe, pak z nich vytvořte 8 trojúhelníků, konce přehněte a slepte je k sobě. Položte je na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe s mezerami mezi nimi, přikryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

6. Pak je potřete rozšlehaným žloutkem smíchaným s mlékem, aby po upečení krásně zezlátly.

7. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

8. Po upečení podávejte dokonalé máslové croissanty s cukrem a mákem s láskou, skvělou chutí a radostí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response