Recepty na jídlo

Připravte si katův šleh s bramborovými plackami

139views

Dnes si připravíme tradiční český pokrm, který kombinuje pikantní „Katův šleh“ s křupavými bramboráčky. Katův šleh je lahodný pokrm z vepřového masa plný chuti s pikantními i kyselými prvky, které mu dodávají jedinečný charakter. Přidejte k němu domácí bramboráky, které jsou oblíbenou pochoutkou po celé České republice. Tento recept je ideální pro víkendový oběd nebo večeři, kdy máte čas si vaření užít a potěšit rodinu nebo přátele skvělým jídlem.

Co budeme potřebovat:

Katův bič:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek šalvěje (pouze bílá část)
  • 1 červená paprika
  • 1 pálivá paprika (nebo sušené chilli papričky)
  • 300 g sterilované čočky
  • 1 kyselá okurka
  • 2 lžíce worcestrové omáčky (Heinz)
  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • Sůl, mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • Pánev vymažte tukem

Bramborové placky:

  • 2 velké brambory
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • Sůl, mletý pepř
  • 4-5 lžic strouhanky
  • Tuk na smažení

Jak postupujeme:

Katův bič:

1) Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a pokapejte worcestrovou omáčkou. Přidáme olej a necháme marinovat. Pokud nemáte čerstvou pálivou omáčku, použijte sušené chilli.

2) Čočku vyklopte do síta a nechte ji okapat.

3) Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky, papriku a feferonku nakrájejte na proužky nebo najemno a okurku na kostičky.

4) Na pánvi rozehřejte tuk a přidejte marinované maso. Smažte 5 minut, přidejte cibuli, feferonku, česnek, papriku a smažte dalších 5 minut. Poté přidejte lečo a kečup, prohřejte a podle chuti dochuťte.

Bramborové placky:

1) Nastrouhejte brambory – jednu nahrubo, druhou najemno. Přidejte ostatní ingredience a dobře promíchejte.

2) Smažte na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Katova šlehačka s bramboráčky je dokonalou kombinací pikantního masa a křupavých brambor, která zasytí a potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Tento pokrm je ideální pro chvíle, kdy máte chuť na něco výjimečného a zároveň zůstat věrní klasice. Příprava sice vyžaduje trochu více času, ale výsledek stojí za to. Podávejte s chutí a vychutnejte si každé sousto.

Leave a Response