Recepty na jídlo

Křupavé bagety s rajčatovým protlakem, sýrem a petrželkou – dokonalá slaná svačinka

146views

Chystáte se na večírek a rádi byste přinesli něco na stůl? Pak jste na správném místě! Dnes si připravíme křupavé bagety s rajčatovým protlakem, sýrem a petrželkou. Příprava této slané křupavé svačinky je velmi snadná a časově nenáročná! Jdeme na to!

Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde najdete skvělé tipy na slané pokrmy na každý den.


Bagety s rajčatovým protlakem, sýrem a petrželkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 lžíce krystalového cukru (20 g)
  • 1 lžíce sušeného droždí (10 g)
  • 1 čajová lžička soli (8 g)
  • 2,5 šálku teplé vody (500 ml)
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 7 šálků mouky (840 g)

Náplň:

  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku (80 g)
  • 100 g sýra čedar
  • čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti

Ostatní:


Jak postupovat:

1. Těsto: Do mísy dejte cukr krystal, sušené droždí a sůl. Dále přilijeme teplou vodu a přidáme rostlinný olej – dobře promícháme a nakonec přisypeme mouku. Dobře promíchejte a vypracujte těsto.

2. Těsto v míse polijte trochou oleje, aby se po vykynutí nelepilo na mísu. Mělo by být měkké a hladké, pak ho přikryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí by mělo vzniknout krásně nadýchané a pružné těsto, které poprášíme trochou mouky.

3. Poté ho položte na čistou plochu a vypracujte, pak ho rozdělte na 6 stejných dílů. na 6 dílů, poprašte je trochou mouky a vytvarujte z nich malé kuličky, které položte na plech a přikryjte je fólií.

4. Pomocí válečku každou z nich rozválíme na obdélník a potřeme je rajčatovým protlakem, posypeme nastrouhaným sýrem čedar a nasekanou čerstvou petrželkou.

5. Srolujte do rolády, prsty slepte konce k sobě a nožem podélně rozřízněte na polovinu. Potřete je rozpuštěným máslem, slepte je k sobě opačným koncem a vytvořte větrníky.

6. Položte je na plech vyložený pergamenovým papírem úhledně vedle sebe a nakrájejte je na sáčky.

7. Pečte je v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Křupavé bagety s rajčatovým protlakem, sýrem a petrželkou podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte ji, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


VIDEO NÁVOD:

Leave a Response