V dnešním článku jsme pro milovníky šťavnatých tvarohových dezertů připravili lahodný recept. Tento cheesecake se snadno připravuje a má úžasnou cheesecake chuť. Jemné těsto a tvarohový krém tvoří dokonalou kombinaci pro chutný dezert.
Šťavnatý tvarohový dezert
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- špetka soli
- 200 g cukru
- 120 ml rostlinného oleje
- 120 ml kefíru
- 300 g hladké mouky
- 8 g prášku do pečiva
Tvarohový krém:
- 300 g tvarohu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1 vejce
Jak postupovat:
1. V hluboké míse rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli a krystalový cukr- šlehejte mixérem, dokud nevznikne bílá tekutá směs, poté do této směsi přidejte rostlinný olej a kefír- pokračujte ve šlehání.
2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejeme do vaječné směsi. Vypracujeme tekuté těsto, které nalijeme do formy vyložené pergamenem.
3. Tvaroh smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, poté do tvarohové směsi zašlehejte vejce a pomocí mixéru ji rozmixujte do jednotné konzistence a krém je hotový!
4. Krém přendáme do cukrářského sáčku a na povrchu těsta vytvoříme velký mřížkový vzor.
5. Koláč pečeme v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
6. Po upečení ho posypte moučkovým cukrem a podávejte s láskou a skvělým pocitem, jak se vám povedl! Výsledkem je šťavnatý a jemný tvarohový koláč.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!