
Připravte si tyto nebeské cheesecaky s třešněmi, které vás okouzlí svou jemností a lahodnou chutí. Tento recept kombinuje krémový tvaroh se šťavnatými třešněmi a vytváří tak dokonalou sladkou pochoutku, která se doslova rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept a pochutnejte si na neodolatelných koláčcích, které si zamiluje celá rodina.
Pokud máte i vy svůj oblíbený recept, nezapomeňte nám o něm říct v naší skupině na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Tvarohové koláče s třešněmi
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- citronová šťáva z 1 citronu
- 30 ml rostlinného oleje
- 120 g hladké mouky
- 4 g prášku do pečiva
Smetana:
- 50 g měkkého tvarohu
- 70 g moučkového cukru
- 200 ml smetany ke šlehání 33 % tuku
Náplň:
- 50 ml vody + 15 g kukuřičného škrobu
- 300 g třešní + 50 g cukru
Ostatní:
- mleté zbytky upečeného těsta – na obalení
Na zdobení:
- několik brusinek
- několik snítek rozmarýnu
Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
1. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, šlehejte a postupně za stálého šlehání přidávejte cukr – šlehejte, dokud nebude bílé a nadýchané.
2. Poté za stálého šlehání přidáme citronovou šťávu a olej smíchaný dohromady. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva – důkladně promícháme.
3. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pergamenem, pěkně rozetřete a uhlaďte.
4. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 160 °C dozlatova. Z upečeného těsta odstraňte pergamen a pomocí kulaté formy vytvarujte kolečka a položte je na plech.
5. Smetana: Tvaroh dejte do velké mísy, přidejte smetanu ke šlehání a moučkový cukr – šlehejte do pěny.
6. Krém přelijte do zdobicího sáčku, krémem potřete dno kulaté formy a pomocí zdobicího sáčku vytvořte vlnky.
7. Nejprve do sklenice nalijte vodu a přidejte kukuřičný škrob – promíchejte a nechte chvíli odstát.
8. Název: Višně vložte do hrnce na sporák a přidejte cukr. Promíchejte a vařte na mírném ohni. Ke konci přidejte kukuřičný škrob smíchaný s vodou, dobře promíchejte a vařte do změknutí. Po uvaření náplň přendáme do mísy, přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
9. Po vychladnutí náplň promíchejte a lžící ji vložte do středu koláče a zakryjte vrchní část kola.
10. Zbylým krémem potřete všechny koláčky a vyválejte je v mletém těstě na jemný písek.
11. Ozdobte brusinkami a snítkami rozmarýnu.
Podávejte je s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!