Blog

Co se stane s vaším cholesterolem, když každý večer sníte 1 lžíci medu?

128views

Mnoho studií prokázalo, že pravidelná konzumace medu pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a snižuje riziko srdečních onemocnění. Konzumace tohoto produktu před spaním má mnoho výhod. Od boje proti stresu a nespavosti až po zvýšení energie a zlepšení tělesných funkcí. V tomto případě je důležité nepřehánět to s množstvím – umírněnost je klíčem k maximálnímu využití tohoto daru přírody.

Lžička medu před spaním – pomáhá v boji proti stresu a nespavosti. Moderní životní tempo nás často vystavuje stresu, který může vést k poruchám spánku. Med obsahuje přírodní antioxidanty a cukry, které podporují tvorbu serotoninu, hormonu zodpovědného za dobrou náladu a regulaci spánku. Konzumace medu před spaním může pomoci snížit hladinu stresu a zlepšit kvalitu spánku.

Med má antibakteriální a antivirové vlastnosti, díky nimž může posílit imunitní systém. Jeho konzumace před spaním pomůže tělu bojovat se škodlivými mikroorganismy a zabrání vzniku nachlazení.

Tento včelí produkt obsahuje glukózu a fruktózu, rychle vstřebatelné sacharidy, které dodávají tělu energii. Konzumace medu na noc může snížit únavu a zvýšit hladinu energie v těle následující den.

Med obsahuje enzymy a antioxidanty, které pomáhají zlepšovat trávení a odstraňovat toxiny z těla. Jeho konzumace před spaním může pomoci normalizovat funkci střev.

Další přínosy a škodlivosti medu

Je prospěšný pro kardiovaskulární systém, zlepšuje srdeční činnost, zvyšuje pružnost cév, zlepšuje kvalitu krve a posiluje srdeční sval. Při nachlazení nebo virových infekcích podporuje rychlé uzdravení člověka, výborně působí na dýchací systém a má protizánětlivý účinek. Velké množství železa v jejím složení pomáhá předcházet chudokrevnosti. Lze ji konzumovat také při cukrovce. Tento včelí produkt působí protiplísňově, antivirově a antibakteriálně.

Pokud je člověk alergický na složky medu nebo včelího pylu, může jeho konzumace vyvolat alergickou reakci, například může vést k anafylaktickému šoku nebo otoku plic.

Tento výrobek je považován za alternativu cukru a má vysoký obsah kalorií (100 g výrobku obsahuje 328 kcal). Proto by člověk neměl přestat konzumovat med, zejména pokud trpí obezitou.

I přes svůj antibakteriální účinek a velké množství vápníku ve složení může med způsobit vznik zubního kazu. Proto byste si po jeho konzumaci měli vypláchnout ústa.

Pro diabetiky je med vhodnější než sladidlo. Měl by se však konzumovat pouze po poradě s lékařem a jen v malém množství, ne více než 2 lžičky denně. Pro diabetika je med ve velkém množství velmi škodlivý.

Důležité: Tento článek nenahrazuje vyváženou stravu a konzultaci s odborníkem!

Leave a Response