Blog

Tato účinná bylina snižuje hladinu cholesterolu a reguluje hladinu cukru v krvi.

144views

Pískavice řecké seno, známá také jako semena pískavice řecké seno, má dlouhou historii používání pro své léčivé vlastnosti. Toto skromné semínko dobře znali již staří Řekové, kteří jej používali před olympijskými hrami ke zlepšení své fyzické výkonnosti a zdraví. Dnes moderní věda potvrzuje to, co intuitivně věděli už starověcí mudrci: pískavice řecké seno je účinným prostředkem pro snížení nadmořské výšky a .

Více informací:

Pískavice řecké seno snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů

Pískavice řecké seno obsahuje velké množství vlákniny, zejména galaktomananu, který pomáhá snižovat vstřebávání cholesterolu ve střevech. Studie prokázaly, že konzumace pískavice řecké seno může významně snížit hladinu celkového cholesterolu, LDL (špatného) cholesterolu a triglyceridů v krvi. Kromě toho pískavice pomáhá zvyšovat hladinu HDL (dobrého) cholesterolu, což dále přispívá ke zdraví kardiovaskulárního systému. Pískavice zvyšuje vylučování žlučových kyselin, které snižují ukládání cholesterolu v játrech, saponiny, které obsahuje, tvoří s cholesterolem sloučeniny a snižují tak jeho vstřebávání. Díky přítomnosti vlákniny se snižuje rychlost difuze sliznicí, a tím se snižuje vstřebávání cholesterolu.

Pískavice řecké seno snižuje hladinu cukru v krvi

Vědci z indického Jaipuru prokázali, že pískavice řecké seno snižuje hladinu cukru v krvi u pacientů 2. typu tím, že snižuje odolnost organismu vůči inzulínu a odstraňuje z krve nadbytečné triglyceridy. Zájem indických vědců o tuto rostlinu není neobvyklý vzhledem k tomu, že pískavice řecké seno je jednou ze složek kari.

Viz také: „Pískavice – to je to, co je třeba udělat, aby se zabránilo jejímu šíření:

Jak používat pískavici?

Pískavici můžete konzumovat ve formě prášku, semen nebo jako doplněk stravy. Přidat pískavici do každodenního jídelníčku je snadné: můžete si ji nasypat do jogurtu, přidat do koktejlů nebo ji použít jako koření do různých pokrmů.

Recept na čaj

Přidejte plnou polévkovou lžíci semen pískavice do 250 mililitrů vroucí vody a vařte dvě až tři minuty. Přikryjte a nechte 10-15 minut odstát. Poté čaj sceďte.

Leave a Response