Blog

Tyto voňavé klášterní brambory jsou hotové za 20 minut.

115views

Měkké uvnitř, ale s křupavou kůrkou – nabízíme vám recept na klášterní , který se jistě stane vaším oblíbeným. Zde se dozvíte, jak si můžete připravit lahodnou a chutnou přílohu za pouhých 20 minut.

Ingredience na klášterní hranolky:

– brambory – 400 gramů

Více:

– cibule – 80 gramů

– mouka – jedna a půl polévkové lžíce

– rostlinný olej – 3 polévkové lžíce

– sůl a pepř podle chuti

Více:

Příprava:

Krok 1: Brambory dobře opláchněte, pečlivě očistěte od slupky, uvařte je bez loupání a nakrájejte na kousky. Brambory by měly být měkké. Udělejte to nožem nebo vidličkou.

Krok 2: Zatímco se brambory vaří, začněte připravovat cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky, poté ji rozdělte na poloviny.

Více:

Krok 3: Cibuli smažte na rostlinném oleji, dokud nezprůhlední.

Krok 4.

Krok 5: Vložte je na pánev s cibulí. Podle chuti osolte a opepřete a všechny ingredience dobře promíchejte.

Krok 6: Brambory posypte moukou a znovu promíchejte. Mouka dodá bramborám křupavou kůrku. Smažte je, dokud nejsou měkké.

Uvařené brambory jsou skvělou přílohou k oblíbenému masovému pokrmu. Můžete je také podávat jako předkrm. Kombinujte je se zeleninovým salátem ze sezónní zeleniny.

Leave a Response