Měkké uvnitř, ale s křupavou kůrkou – nabízíme vám recept na klášterní , který se jistě stane vaším oblíbeným. Zde se dozvíte, jak si můžete připravit lahodnou a chutnou přílohu za pouhých 20 minut.
Ingredience na klášterní hranolky:
– brambory – 400 gramů
Více:
– cibule – 80 gramů
– mouka – jedna a půl polévkové lžíce
– rostlinný olej – 3 polévkové lžíce
– sůl a pepř podle chuti
Více:
Příprava:
Krok 1: Brambory dobře opláchněte, pečlivě očistěte od slupky, uvařte je bez loupání a nakrájejte na kousky. Brambory by měly být měkké. Udělejte to nožem nebo vidličkou.
Krok 2: Zatímco se brambory vaří, začněte připravovat cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky, poté ji rozdělte na poloviny.
Více:
Krok 3: Cibuli smažte na rostlinném oleji, dokud nezprůhlední.
Krok 4.
Krok 5: Vložte je na pánev s cibulí. Podle chuti osolte a opepřete a všechny ingredience dobře promíchejte.
Krok 6: Brambory posypte moukou a znovu promíchejte. Mouka dodá bramborám křupavou kůrku. Smažte je, dokud nejsou měkké.
Uvařené brambory jsou skvělou přílohou k oblíbenému masovému pokrmu. Můžete je také podávat jako předkrm. Kombinujte je se zeleninovým salátem ze sezónní zeleniny.