Nepečený dezert se zakysanou smetanou a salsou hotový za 15 minut: úžasný krémový dezert s chutí kávy!
Připravte se na jedinečnou chuťovou explozi s naším rychlým a chutným nepečeným dezertem. Tento úžasný krémový dezert kombinuje zakysanou smetanu s bohatou kávovou chutí. Co je na tomto receptu nejlepší? Je hotový za pouhých 15 minut! Připravte si lahodnou sladkou pochoutku, kterou si můžete vychutnat kdykoli, aniž byste museli použít troubu.
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, nezapomeňte se s ním pochlubit v naší skupině na Facebooku a navštivte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Nepečený dezert se zakysanou smetanou a salsou připravený za 15 minut
Co budeme potřebovat:
- 500 g zakysané smetany
- 1 smetana ke šlehání
- 300 g kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 sáček – želatina
- 150 ml vody
- dlouhé sušenky
- káva – na namáčení sušenek
Na polevu:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 160 g čokolády
Jak postupovat:
1. Vyšlehejte smetanu ke šlehání. Zakysanou smetanu vyšlehejte s kondenzovaným mlékem a smetanou ke šlehání. Misku, ve které bylo kondenzované mléko, neumývejte, nejprve do ní nalijte kávu.
2. Želatinu nechte nabobtnat v troše vody a poté ji zahřívejte na plameni, dokud se nerozpustí.
3. Do misky s kondenzovaným mlékem nasypeme 1 šálek instantní kávy a osladíme kondenzovaným mlékem.
4. Připravte si formu na pečení.
5. Sušenky lehce namočte do kávové směsi a namočenou stranou je položte na dno formy. Rozpuštěnou želatinu vmíchejte do krému a část z něj navrstvěte na sušenky. Poté přidejte namočené sušenky a zbytek krému.
Navrch naneste čokoládovou polevu, kterou jste rozpustili v krému.
6. Nechte ztuhnout a podávejte.
Přejeme vám dobrou chuť!