Připravte si tento lahodný a zdravý zeleninový salát se zálivkou, který zaujme nejen svou chutí, ale i vizuálním vzhledem. Kombinace čerstvé zeleniny a lahodné zálivky vytváří dokonalý pokrm, který se stane hvězdou každého stolu. Tento salát je nejen chutný, ale také plný vitamínů a minerálů, ideální pro lehký oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své chuťové pohárky i své zdraví!
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Zeleninový salát se zálivkou
Co budeme potřebovat:
- 300-400 g bílého zelí
- 1/2 cibule
- 300-400 g červeného zelí
- 1 žlutá paprika
- 1 rajče
- 1 okurka
- 1 zelené jablko
- 1 mrkev
- citronová šťáva
- sůl
- černý pepř
Dresink:
- 80 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- 40 g majonézy (ideálně domácí majonézy bez oleje)
- 30 g hořčice
- 1 stroužek česneku
Na bruschettu:
- 1 chléb nebo bageta
- kopr
- petržel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl
- černý pepř
Jak postupujeme:
1. Přidejte nakrájenou cibuli, červené zelí a na kostičky nakrájenou žlutou papriku.
2. Přidejte na kostičky nakrájené rajče, okurku a jablko.
3. Přidejte nastrouhanou mrkev.
4. Směs zalijte šťávou z 1/2 citronu.
5. Do malé misky přidejte zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře promíchejte. Přidejte rozdrcený česnek a promíchejte.
6. Zeleninovo-jablečný salát posypte solí a černým pepřem.
7. Navrch přidejte zálivku a dobře promíchejte.
8. Chléb nebo bagetu nakrájejte na tenké plátky a položte na plech vyložený pečicím papírem.
9. Plátky pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě při 200 °C 5-7 minut.
10. Kopr a petrželku nasekejte najemno a přidejte do malé misky.
11. Přidejte olivový olej, utřený česnek, sůl a černý pepř a dobře promíchejte.
12. Směs rovnoměrně rozetřete na opečené plátky chleba a podávejte se salátem.
Hotovo! Dobrou chuť!