Recepty na jídlo

Luxusní potopená buchta s pudinkem a jahodami: tento dezert si zamilujete.

124views

Dopřejte si šálek horkého čaje nebo oblíbené kávy, udělejte si pohodlí s rodinou a uspokojte své mlsné jazýčky. Tento recept na luxusní potopenou buchtu s pudinkem a jahodami je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár ingrediencí. Sladkou tečku v podobě chutné buchty ocení každý a vy si ji okamžitě zamilujete!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Lepkavá buchta s pudinkem a jahodami

Co budeme potřebovat:

Pudink:

  • 750 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 2 vanilkové pudinky

Dvoubarevné těsto:

  • 4 bílky + špetka soli
  • 4 žloutky
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2-3 lžíce kakaa nebo podle chuti

Náplň:

  • čerstvé jahody – podle chuti

Poleva:

  • 1 smetana ke šlehání 33%
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml zakysané smetany 16%

Na zdobení:


Jak postupovat:

1. Nejprve oddělte bílky a žloutky do dvou misek. Do mísy s bílky přidejte špetku soli – ušlehejte je do tuha a dejte stranou se žloutky.

2. Pudink: Do hrnce dáme cukr, přidáme vanilkové pudinky a zalijeme mlékem – mícháme a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Když je pudink uvařený, přelijte ho do misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.

3. Těsto: Do mísy se žloutky přidejte moučkový cukr, šlehejte a postupně přidávejte vlažnou vodu. Poté do mísy přilijeme olej, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a ochutíme vanilkovým cukrem. šleháme do hladka, poté vmícháme ušlehané bílky – lehce promícháme.

4. Vzniklé těsto rozdělíme na 2 stejné díly a do jednoho dílu vmícháme kvalitní kakao – dobře promícháme.

5. Připravte si plech s trochou vody a vyložený pergamenem. Nejprve nalijeme 1/2 světlého těsta, pak lžící rozetřeme kakaové těsto, poté nalijeme připravený krém a na něj naaranžujeme půlky čerstvých jahod.

6. Pečeme v předehřáté troubě nejprve 30 minut při 160 °C a poté 30 minut při 170 °C. Po upečení nechte koláč vychladnout.

7. Poleva: 33% smetanu ke šlehání nalijte do sklenice nebo odměrky a vyšlehejte. Poté přidejte vanilkový cukr a přidejte 16% zakysanou smetanu – dobře promíchejte.

8. Získanou polevu nalijte na vychladlý dort, jemně ji rozetřete a uhlaďte. Nakonec povrch dortu posypeme prosátým kvalitním kakaem a ozdobíme čerstvými jahodami.

9. Luxusní potopený dort s krémem a jahodami podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response