Pokud máte rádi lángos, bude se vám líbit tato varianta bramborového těsta plněná tvarohem a sýrem. Tento recept přináší tradičnímu oblíbenému pokrmu nový rozměr, který potěší vaše chuťové pohárky. Křehké bramborové těsto a lahodná tvarohová a sýrová náplň tvoří dokonalou kombinaci. Vyzkoušejte tento snadný recept.
Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde každý den najdete skvělé slané tipy.
Bramborové linguine plněné tvarohem a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 400 g vařených brambor
- 200 ml vody z brambor
- 1 lžíce krystalového cukru
- 8 g instantního droždí
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce
- 650 g hladké mouky
- 30 ml rostlinného oleje
Na náplň:
- 200 g mozzarelly
- 150 g tvarohu
Jak postupovat:
1. Očistěte a uvařte 400 g brambor. Vodu z vaření si ponechte.
2. Uvařené brambory rozmačkejte a přidejte 200 ml vody z brambor. Pomalu promíchejte.
3. Přidejte droždí a cukr, promíchejte a nechte 15 minut kynout.
4. Přidáme vejce a sůl, postupně přidáváme prosátou mouku. Těsto bude lepkavé.
5. Přidejte olej a míchejte, dokud těsto nebude jednolité, hladké a pružné.
6. Mísu vymažte olejem, těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu kynout.
7. Na náplň smíchejte tvaroh s mozzarellou.
8. Po vykynutí těsto rozválíme, rozdělíme na 12 dílů, naplníme a vytvarujeme do tvaru linguine.
9. Smažíme na středním plameni z obou stran dozlatova.
10. Hotové linguine položte na papírovou utěrku, aby z nich odkapal přebytečný olej.
Hotovo! Dobrou chuť!