Recepty na jídlo

Skrytý poklad v zahradě: Neuvěřitelně chutná cuketová buchta

248views

Tato lahodná cuketová buchta je skvělou kombinací ovocné svěžesti cukety a sladkosti krémové náplně. Je to vynikající způsob, jak využít sezónní cukety a připravit něco opravdu výjimečného pro své blízké nebo hosty. Sestavení náplně s mascarpone a šlehačkou dodá buchtě lehkou a krémovou chuť. A kdo by odolal kousku této sladké dobroty posypané strouhanou čokoládou? Dobrou chuť!

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1x nastrouhaná cuketa
  • 3/4 šálku cukru
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1/2 šálku oleje
  • 1/2 šálku mléka
  • 3 vejce
  • 2x vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaového prášku

Smetana:

  • Mascarpone
  • 2x smetana (4x smetana fix – ke šlehání)
  • 1x zakysaná smetana
  • Práškový cukr podle chuti

Sypání:


Jak postupovat:

1) Cuketu omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo nakrájejte na malé kousky.

2) V míse smíchejte nastrouhanou cuketu s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Dobře promíchejte.

3) Přidejte olej a mléko a znovu promíchejte, aby se vše spojilo.

4) Postupně přidávejte mouku a kakaový prášek a důkladně míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.

5) Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

6) Povrch těsta pečlivě uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Koláč pečte asi 35-40 minut, nebo dokud koláč po píchnutí špejlí nevyjde suchý.

7) Mezitím si připravte krém. Ve velké míse smíchejte mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. V jiné míse vyšlehejte smetanu pomocí šlehačkového markeru do pevného krému.

8) Postupně vmíchejte šlehačku do směsi mascarpone a promíchejte do hladka.

9) Hotovou buchtu nechte vychladnout a potřete ji krémem.

10) Posypeme strouhanou čokoládou.

Vyzkoušejte recept na

Přejeme vám dobrou chuť.

Leave a Response