Tato lahodná cuketová buchta je skvělou kombinací ovocné svěžesti cukety a sladkosti krémové náplně. Je to vynikající způsob, jak využít sezónní cukety a připravit něco opravdu výjimečného pro své blízké nebo hosty. Sestavení náplně s mascarpone a šlehačkou dodá buchtě lehkou a krémovou chuť. A kdo by odolal kousku této sladké dobroty posypané strouhanou čokoládou? Dobrou chuť!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 1x nastrouhaná cuketa
- 3/4 šálku cukru
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1/2 šálku oleje
- 1/2 šálku mléka
- 3 vejce
- 2x vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaového prášku
Smetana:
- Mascarpone
- 2x smetana (4x smetana fix – ke šlehání)
- 1x zakysaná smetana
- Práškový cukr podle chuti
Sypání:
Jak postupovat:
1) Cuketu omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo nakrájejte na malé kousky.
2) V míse smíchejte nastrouhanou cuketu s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Dobře promíchejte.
3) Přidejte olej a mléko a znovu promíchejte, aby se vše spojilo.
4) Postupně přidávejte mouku a kakaový prášek a důkladně míchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
5) Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy.
6) Povrch těsta pečlivě uhlaďte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Koláč pečte asi 35-40 minut, nebo dokud koláč po píchnutí špejlí nevyjde suchý.
7) Mezitím si připravte krém. Ve velké míse smíchejte mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. V jiné míse vyšlehejte smetanu pomocí šlehačkového markeru do pevného krému.
8) Postupně vmíchejte šlehačku do směsi mascarpone a promíchejte do hladka.
9) Hotovou buchtu nechte vychladnout a potřete ji krémem.
10) Posypeme strouhanou čokoládou.
Vyzkoušejte recept na
Přejeme vám dobrou chuť.