Exkluzivní cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou je letní polévka, která příjemně osvěží vaše chuťové pohárky a přinese na stůl vůni probouzející se krajiny. Tento recept je dokonalou kombinací jemné chuti křupavé cizrny obohacené o čerstvý zázvor, rajčata, barevnou kurkumu a čerstvou petrželku. Připravte si tuto exkluzivní lahodnou polévku a budete velmi příjemně překvapeni, jak je dokonalá. Jdeme na to!
Pokud i vy máte nějaký oblíbený recept, určitě o něm napište do naší skupiny na Facebooku a také navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Cizrnová polévka se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou
Co budeme potřebovat:
- 100 g cizrny + voda na zalití
- olej – na smažení
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvý zázvor – podle chuti
- 1 sladká červená paprika
- 2 oloupaná rajčata
- 0,4 – 0,5 l – voda na zalití/ nebo podle potřeby
- sůl – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- kurkuma – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
Ostatní:
- 35 g másla – na smažení
- 20 g červené mleté sladké papriky
Jak postupovat:
1. Cizrnu dejte do mísy, poté ji propláchněte a nechte okapat. Poté ji nasypte do hrnce a zalijte vodou – vařte 45 minut na mírném ohni.
2. Do pánve s mírně rozehřátým olejem přidejte nadrobno nakrájenou červenou cibuli a na mírném ohni ji osmahněte. Poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný čerstvý zázvor – promíchejte a pokračujte ve smažení.
3. Poté do pánve přidejte nadrobno nakrájenou červenou sladkou papriku a oloupaná rajčata – jemně promíchejte.
4. Vložte 3 kopečky uvařené cizrny do mixéru a rozmixujte na pyré. Přendejte do hrnce a zalijte vodou. Dochuťte solí, sušeným česnekem, mletým černým pepřem a kurkumou – dobře promíchejte.
5. Uvařenou cizrnu vložte na pánev s jemně rozpuštěným máslem a olejem a na středním plameni ji osmažte dozlatova. Po osmažení ji vlijte do polévky, důkladně promíchejte a nakonec přidejte čerstvě nasekanou petrželku a přiklopte pokličkou – vařte 15 minut na mírném ohni.
6. V jiné pánvi s rozpuštěným máslem přidáme mletou červenou sladkou papriku a dobře promícháme. Hotovo!
Cizrnovou polévku se zázvorem, rajčaty, kurkumou a petrželkou podávejte s na másle osmaženou červenou mletou sladkou paprikou, ale hlavně s velkou chutí a šarmem.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!