Blog

Jednoduchý bramborový nákyp z pekáče – stačí nastrouhat brambory a dát péct.

188views

Jednoduchý bramborový výpek z pekáče je chutnou a výživnou alternativou pizzy, kterou si zamiluje celá rodina. Tento recept kombinuje brambory, čerstvou zeleninu a sýr mozzarella v jednom lahodném pokrmu, který je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná.

Ingredience

  • 3 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelený pepř
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • 3 vejce
  • 250 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Mozzarella na posypání

Postup

1) Příprava brambor a zeleniny: Brambory očistěte a nastrouhejte. Nastrouhané brambory vložte do mísy, zalijte vodou a po chvíli je slijte přes síto a odstraňte všechnu vodu. Očistěte a nastrouhejte mrkev. Cibuli a papriku očistěte a nakrájejte nadrobno.

2) Zeleninu osmažte: Zeleninovou směs (mrkev, cibuli, papriku) zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete a na mírném ohni vařte asi 10 minut doměkka.

3) Příprava těsta: Vejce rozšlehejte s mlékem, solí a pepřem. Přidejte mouku a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Přidejte okapané brambory a zeleninovou směs a důkladně promíchejte.

4) Pečení: Vložte do mísy brambory, přidejte k nim mouku a brambory, které jste uvařili, a nechte je okapat: Směs nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně ji rozetřete. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut.

5) Dokončení: Vychladlé těsto rozdělíme na dvě části: Vyjměte plech, posypte sýrem mozzarella a vraťte do trouby. Pečte, dokud sýr nezačne bublat a nezezlátne.

Tip

  • Chcete-li pikantnější verzi, přidejte do těsta chilli.
  • Pro jiný barevný akcent můžete zelenou papriku nahradit žlutou.
  • Pro ještě bohatší chuť podávejte se zakysanou smetanou nebo smetanou.

Závěr

Tento recept na pečený bramborový roštěnec je vynikající volbou pro každého, kdo hledá jednoduchý, ale chutný pokrm. Je to skvělá alternativa k tradiční pizze a zaručeně uspokojí vaše chuťové pohárky.

Leave a Response