Blog

ROZHOVOR: Od knih k šicímu stroji. Roztomilé soupravy pro nejmenší. Vše pro vaše dítě na jednom místě.

127views

Pokud máte nápad nebo inspiraci, jak zútulnit dětský pokojíček, nebo své miminko teprve čekáte, máme pro vás skvělý tip. Zábavné, ale hlavně bezpečné soupravy do postýlky od značky Dudusovo. Nechte své ratolesti spát jako ve snách. Pokud již máte svou sadu, určitě uvítáte ručně vyrobenou dekoraci speciálně pro vaše miminko.

Další skvělou inspiraci na recepty a výtvory pro váš domov najdete na naší stránce na Facebooku. .

Dovolte mi, abych vás na úvod požádal, abyste se představil.

Jmenuji se Mária Pavlíková a bydlím v Kysuckom Novom Meste. Moje dílna, kde vyrábím postelové soupravy, se jmenuje Dudušovo.

Můžete nám představit svou práci?

Šiji hnízdečka, zavinovačky, polštářový potah na matraci do postýlky pro bezpečné spaní, králíčka Dudušku na praní, zavinovačky s kočičkou, kapsu do postýlky, aby maminka měla vše potřebné poblíž a nemusela opouštět postýlku. Nedávno jsem začala vyrábět také podložku na smyslové hry, která je pro batole zajímavá díky kontrastním barvám a aplikacím, a koše na pleny ve tvaru králíčka nebo kočky, které lze prát v pračce jako všechny mé výrobky.

Kdy jste je začala vyrábět a co vás k tomu přimělo?

Začala jsem vyrábět před několika lety, začalo to polštářem ve tvaru zajíčka, o který mě požádal malý chlapec z rodiny, abych ho vyrobila k svátku. Postupně se moje výroba rozšířila na tvorbu celých souprav a oblečků pro miminka.

Je to vaše práce nebo koníček?

Je to můj koníček. V minulosti jsem psal knihy – beletrii. Celkem mi vyšlo 14 knih a některé z nich byly přeloženy do češtiny (pod jménem Mária Ďuranová). Psaní je ale velmi náročná práce a já jsem potřebovala duševní změnu. Šití stavebnic je velmi kreativní práce, moc mě baví a spokojené ohlasy maminek mě ženou dopředu.

Kde čerpáte inspiraci při jejich tvorbě?

V dnešní době můžete najít inspiraci na Pinterestu a kdekoli jinde, ale inspirace ke mně přichází i během procesu tvorby. Cokoli mě napadne, snažím se dotáhnout do konce tak, aby se výrobek líbil i mně samotné a byl praktický pro maminky.

V čem si myslíte, že jsou vaše dětské soupravy jedinečné?

Asi ve své hravosti, která do dětského pokoje rozhodně patří. Například polštářový potah matrace do postýlky je zdobený různými aplikacemi domečků a medvídků, takže potah matrace do postýlky slouží nejen k bezpečnému spánku dítěte a chrání ho před údery, ale je to i hezký pohádkový doplněk a děti se do takové postýlky více hrnou, aby v ní mohly spát.

Jak dlouho trvá výroba jedné sady?

Záleží na tom, o co všechno má maminka zájem. Sadu si může sestavit v barvě, kterou si vybere. Nejoblíbenější je kolekce, která obsahuje zavinovačku, hnízdo, mantinel nebo napínací prostěradlo. Výroba takové sady mi trvá 2-3 dny.

Jaké materiály používáte nejčastěji?

Používám 100% bavlnu a antialergické duté vlákno. Jako výplň do zábalu nebo podložky používám klasický bavlněný vatelín. Výrobky se tak dají prát v pračce, samozřejmě na jemný cyklus, pak je třeba je nechat volně uschnout a samozřejmě vyžehlit, protože jsou z bavlny, ale hlavně kvůli dezinfekci, aby bylo miminko čisté a vonělo čistotou a cítilo se jako v bavlnce od narození.

Plánujete do budoucna nějak rozšířit svou tvorbu?

Ráda bych jednou měla vlastní e-shop, ale zatím je to jen sen. Uvidíme, jestli se mi ho podaří splnit.

A chtěla bych výrobu rozšířit ještě o dekorativní polštářky do dětského pokoje. Už teď šiju na přání občas lva, slona, králíka, kočku atd. a taky mantinelová zvířátka, která mají šňůrky na připevnění k ohrádce a dají se hezky kombinovat v postýlce s mantinelovým polštářem. A také nabízím závěsnou makramé dekoraci s názvem NADĚJE, kterou vyrábí moje dcera z Baby Merino vlny. Je na ní jméno miminka a je velmi pěkným doplňkem postýlky nebo stěny.

Vyrábíte také podle přání zákazníka?

Samozřejmě. Zákazník si může určit barevnou kombinaci a přidat k objednávce svůj komentář. Pokud je to možné, ráda mu vyhovím a pokusím se splnit jeho představy.

Kde mohu vaše výrobky zakoupit?

Leave a Response