Blog

Jednoduché domácí větrníky se šlehačkou: Chutný domácí recept, který si zamilujete

121views

Domácí větrníky se šlehačkou jsou klasickou a oblíbenou pochoutkou, která přináší radost nejen očím, ale především chuťovým pohárkům. Tento recept na větrníky vám ukáže, jak si můžete doma připravit lahodné větrníky s cukrářským krémem, které zaujmou na každé oslavě nebo jako nedělní dezert pro rodinu. Následující postup je osvědčený a zaručuje skvělý výsledek.

Co budeme potřebovat

Na krém:

  • 750 ml mléka
  • 6 žloutků
  • 180 g krystalového cukru
  • 90 g kukuřičného škrobu
  • Vanilkový extrakt
  • Máslo (množství podle potřeby)

Na těsto:

  • 200 ml vody
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 150 g hrubé mouky
  • 4-5 vajec

Další:

  • 500 ml smetany ke šlehání

Postup

Smetana:

1) V hrnci přiveďte k varu 600 ml mléka.

2) V samostatné míse vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte škrob a 150 ml mléka. Důkladně prošlehejte.

3) Do žloutkové směsi nalijte horké mléko, vše prošlehejte a vraťte do hrnce.

4) Vařte, dokud krém nezhoustne. Poté ho přelijte do mísy.

5) Přidejte máslo a po jeho rozpuštění vanilkový extrakt. Krém nechte vychladnout pod fólií.

Těsto: Vychladlé těsto se rozdělí na dvě části, které se rozdělí na dvě části:

1) Olej, vodu a cukr dejte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří těsto.

2) Těsto nechte chvíli vychladnout a postupně přidávejte vejce, přičemž po každém z nich dobře promíchejte.

3) Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte na pečicím papíru větrníky.

4) Pečte 25 minut při 200 °C.

Dokončete:

1) Vyšlehejte smetanu do tuha.

2) Vychladlou smetanu vyšleháme a přidáme trochu šlehačky, opět vyšleháme.

3) Vykrojíme větrníky, potřeme je krémem, přidáme šlehačku a přiklopíme druhou polovinou těsta.

Vyzkoušejte také:

VIDEO PRŮVODCE:

Závěr

Příprava domácích větrníků se může zdát jako výzva, ale s tímto postupem to zvládnete hravě. Tyto větrníky jsou důkazem, že domácí pečení může přinést nejen spoustu zábavy, ale také nezapomenutelné chutě. Užijte si radost z pečení a dopřejte sobě i svým blízkým tuto sladkou pochoutku.

Leave a Response