je v mnoha kuchyních velmi oblíbenou surovinou. Překvapte své strávníky novým receptem s oblíbenými ingrediencemi. Příprava tohoto lahodného pokrmu zabere jen několik minut a připravíte z něj chutný plnohodnotný oběd. Pečená lahodná pochoutka z kuřecího masa, brambor obohacená o čerstvý zeleninový salát. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy!
Pečená lahodná pochoutka
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Kuřecí maso:
- 400 g kuřecích řízků
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžíce sójové omáčky
- směs koření – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- máslo – na smažení
Ostatní:
- Olivový olej – na smažení
- 6
- 1 cibule
- 150 g slaniny
- sůl – podle chuti
- směs koření z bylinek – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 rajče
- 100 g sýra – na posypání
Salát:
- 1 salátová okurka
- 1/2 červené sladké papriky
- 5-6 cherry rajčátek
- čerstvá petrželová nať
- 100 g zelených oliv
Salátová zálivka:
- Šťáva z 1/2 pomeranče
- trochu olivového oleje
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak postupovat:
1. Kuřecí řízky nakrájejte na proužky a přendejte je do mísy. Osolte je a okořeňte mletým černým pepřem, poté je zalijte sójovou omáčkou, posypte směsí koření a přidejte rozdrcený česnek – dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
2. Na pánev s rozehřátým olivovým olejem přidáme brambory nakrájené na proužky – osmahneme na mírném ohni a přidáme nakrájenou cibuli – osmahneme a nakonec přidáme doprostřed nakrájenou slaninu. Osolíme, ochutíme směsí bylinek a černým mletým pepřem – společně osmažíme dozlatova.
3. Poté osmažené suroviny přendejte do zapékací misky a pěkně je rozprostřete.
4. Do jiné pánve s rozpuštěným máslem vložte ochucené kuřecí proužky – na mírném ohni je osmažte dohněda a po osmažení je rozložte na brambory v zapékací misce.
5. Poté na ně naaranžujte kolečka rajčat a posypte je strouhaným sýrem.
6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud se sýr nerozpustí.
7. Salát: Do salátové mísy dejte nakrájenou okurku, nakrájenou 1/2 červené sladké papriky, nakrájená cherry rajčata a zelené olivy.
8. Salátová zálivka: Do malé misky nalijeme šťávu z 1/2 pomeranče, přidáme trochu olivového oleje a ochutíme černým mletým pepřem – promícháme.
9. Vzniklou zálivkou zalijete zeleninu v míse – dobře promíchejte a salát je hotový!
10. Podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!