Recepty na jídlo

Lahodné kakaovo-kávové kostky se smetanovým krémem a čokoládou

139views

Připravte si tyto neodolatelné kakaovo-kávové kostky, které jsou lahodnou kombinací bohaté čokoládové chuti a jemného tvarohového krému. Tento dezert je ideální volbou pro všechny milovníky čokolády a kávy. Vlhké kostky doplněné krémem vytvářejí nebeský zážitek, který potěší vaše chuťové pohárky a udělá radost celé rodině. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si sladké potěšení, které se rozplývá na jazyku.

Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde každý den najdete skvělé tipy.


Kakaovo-kávové kostky s tvarohovým krémem a čokoládou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 60 g cukru
  • 4 žloutky
  • 55 g rostlinného oleje
  • 60 g mléka
  • 10 g instantní kávy + 1 lžička kakaového prášku + 1 lžíce horké vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g dortové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 4 vaječné bílky
  • 1/2 lžičky octa
  • 60 g cukru

Smetana:

  • 150 g smetanového sýra
  • 70 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky instantní kávy + 1 lžíce horké vody

Zálivka:

  • 100 g horké smetany ke šlehání
  • 100 g polosladkých čokoládových lupínků

Jak postupovat:

1.

2. Těsto: Cukr dejte do mísy a přilijte žloutky – vyšlehejte. Poté přilijeme rostlinný olej, mléko a nakonec přilijeme připravenou kávovou směs s kakaovým práškem a vodou a ochutíme vanilkovým extraktem – dobře promícháme. Nakonec přidáme prosátou mouku na koláče smíchanou s práškem do pečiva a solí – dobře promícháme a přikryjeme pokličkou.

3. Do jiné mísy nalijeme bílky a přidáme ocet – vyšleháme a postupně za stálého šlehání přidáváme cukr – šleháme do tuhé bílkové pěny, kterou postupně přidáváme do kakaovo-kávové směsi těsta. Poté důkladně promícháme a těsto je hotové!

4. Vzniklé těsto nalijte na pergamenem vyložený plech o rozměrech 11 x 11 cm.

5. Pečte v předehřáté troubě 18-20 minut při 170 °C dozlatova. Po upečení opatrně vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

6. Nejprve v malé misce smíchejte instantní kávu s horkou vodou.

7. Smetana: Tvaroh dejte do velké mísy, přidejte moučkový cukr a špetku soli – dobře vyšlehejte. Poté do mísy vlijte smetanu ke šlehání a dobře šlehejte, dokud není krém hladký. Nakonec přilijte instantní kávu, důkladně promíchejte a krém je hotový!

8. Krém přendejte do zdobicího sáčku a z upečeného vychladlého těsta odstraňte pergamen a podélně ho rozřízněte na polovinu.

9. Pomocí zdobicího sáčku naneseme na spodní polovinu těsta krém ve tvaru vlnky, pěkně ho rozetřeme a přiklopíme druhou polovinou těsta, na kterou také naneseme krém ve tvaru vlnky a pěkně ho rozetřeme. Vložte na 1-2 hodiny do chladničky, aby krém ztuhl.

10. Poleva: Nalijte smetanu ke šlehání do malé misky a vmíchejte polosladké čokoládové lupínky – míchejte, dokud se čokoládové lupínky nerozpustí.

11. Hotový moučník zabalte do dortové fólie na tác a povrch potřete čokoládovou polevou. Vložte na 2-3 hodiny do chladničky, aby ztuhl.

12. Po ztuhnutí dezert nakrájejte na kostky a s láskou, velkou chutí a grácií podávejte.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response