Tento nepečený lotosový řez je lahodný a jednoduchý dezert, který se hodí pro každou příležitost. Je připraven jen z několika málo ingrediencí a je hotový během chvilky. Křupavé lotosové sušenky tvoří základ dezertu a pomazánka z mascarpone a lotosu je bohatá a krémová. Povrch posypaný drcenými sušenkami dodává dezertu krásnou křupavou strukturu.
Složení: 1:
- 2 balení sušenek Lotus (cca 500 g)
- 400 g mascarpone
- 2 šlehačky
- 2 polévkové lžíce lotosové pomazánky
- Zbytky rozdrcených sušenek Lotus (a několik klasických sušenek)
Postup:
1) Lotosové sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem.
2) V míse ušlehejte mascarpone a smetanu ke šlehání do tuha. Vmíchejte Lotusovou pomazánku.
3) Sušenky na plechu potřete krémem.
4) Posypte rozdrcenými sušenkami Lotus a piškoty.
5) Dezert uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby krém ztuhl.
Závěr
Tento nepečený lotosový řez je neodolatelný dezert, který si zamiluje celá rodina. Je ideální volbou na večírky, letní pikniky nebo jen tak na mlsání.