Blog

Jednoduché nepečené lotosové řezy s lahodným mascarpone krémem

247views

Tento nepečený lotosový řez je lahodný a jednoduchý dezert, který se hodí pro každou příležitost. Je připraven jen z několika málo ingrediencí a je hotový během chvilky. Křupavé lotosové sušenky tvoří základ dezertu a pomazánka z mascarpone a lotosu je bohatá a krémová. Povrch posypaný drcenými sušenkami dodává dezertu krásnou křupavou strukturu.

Složení: 1:

  • 2 balení sušenek Lotus (cca 500 g)
  • 400 g mascarpone
  • 2 šlehačky
  • 2 polévkové lžíce lotosové pomazánky
  • Zbytky rozdrcených sušenek Lotus (a několik klasických sušenek)

Postup:

1) Lotosové sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem.

2) V míse ušlehejte mascarpone a smetanu ke šlehání do tuha. Vmíchejte Lotusovou pomazánku.

3) Sušenky na plechu potřete krémem.

4) Posypte rozdrcenými sušenkami Lotus a piškoty.

5) Dezert uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby krém ztuhl.

Závěr

Tento nepečený lotosový řez je neodolatelný dezert, který si zamiluje celá rodina. Je ideální volbou na večírky, letní pikniky nebo jen tak na mlsání.

Leave a Response