Hledáte jednoduchý a chutný dezert, který potěší vaše hosty i rodinu? Vyzkoušejte dvoubarevné kakaové kostky se zakysanou smetanou, které jsou vlhké, šťavnaté a plné čokoládové chuti. Tento recept je velmi snadný na přípravu, potřebujete jen několik základních surovin a zapékací misku. Dvoubarevné kakaové kostky se zakysanou smetanou se skvěle hodí na večírky, svátky nebo jen tak k odpolední kávě.
Pokud máte i vy nějaký oblíbený recept, nezapomeňte se s ním pochlubit v naší skupině na Facebooku a navštivte skupinu , kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.
Dvoubarevné kakaové kostky se zakysanou smetanou
Co budeme potřebovat:
- 180 g másla
- špetka soli
- 220 g cukru
- 3 vejce
- 180 g zakysané smetany
- 280-300 g mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 0,5 čajové lžičky vanilinu
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1,5 lžíce vody
Jak postupovat:
1. Máslo vložte do mísy, přidejte špetku soli, vsypte cukr – vyšlehejte, pak do něj rozklepněte vejce – jedno po druhém a pokračujte ve šlehání. Poté přidáme zakysanou smetanu – vyšleháme, přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilin – vyšleháme.
2. 1/2 těsta přendáme do jiné mísy, přisypeme kakao a přidáme vodu – šleháme a promícháme.
3. Vymažte zapékací misku máslem a lžící rozprostřete kopečky dvoubarevného těsta úhledně vedle sebe, pak pomocí špejle vytvořte vzory.
4. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
5. Po upečení podávejte s velkou chutí a láskou.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!