Blog

Pokud máte mléko a instantní kávu, zkuste tento krémový kávový dezert.

154views

Tento krémový kávový dezert je ideální pochoutkou pro milovníky kávy a je skvělou alternativou klasického Tiramisu. Jedná se o jednoduchý, ale velmi chutný dezert, který připravíte během několika minut.

Co budeme potřebovat: 1:

Na kávovou smetanu:

  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce instantní kávy
  • 500 ml mléka
  • 50 g čokolády

Na kávovou pěnu:

  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 2 lžíce horké vody

Na závěr:

Postup přípravy:

1) Příprava kávové smetany: Do hrnce dejte cukr a kukuřičný škrob, přidejte instantní kávu a dobře promíchejte. Postupně přidejte mléko, promíchejte a hrnec přeneste na sporák. Vařte na mírném ohni za stálého míchání. Přidejte čokoládu a vařte, dokud se nerozpustí a krém nezačne bublat. Jakmile krém zhoustne, sundejte hrnec ze sporáku.

2) Chlazení krému: Horký krém nalijte do sklenic a uložte do chladničky.

3) Příprava kávové pěny: V malé misce smíchejte cukr, instantní kávu a horkou vodu. Směs napěňte malým ponorným mixérem.

4) Dokončení dezertu: Na vychladlý kávový krém rozetřete kávovou pěnu. Na ozdobu prosejte trochu kakaa.

Závěr:

Krémový kávový dezert je rychlým a přitom lahodným řešením pro každého, kdo chce svým chuťovým buňkám dopřát něco výjimečného. Tento dezert je ideální pro okamžité uspokojení nebo jako elegantní zakončení každé hostiny.

Leave a Response