Blog

Příprava tvarohových koláčů, které jsou skvělým doplňkem k čaji nebo kávě.

140views

Vychutnejte si šálek horkého čaje, příjemné chvíle s rodinou a uspokojte své mlsné jazýčky. Tenhle babiččin tvarohový koláč je přesně to pravé. Chutná sladká tvarohová pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár ingrediencí a kterou si okamžitě zamilujete. Harmonie chutí vláčného těsta s tvarohovou náplní si vás jistě získá!

Babiččiny tvarohové koláčky

Co budeme potřebovat:

Tvarohovou náplň:

  • 600 g tvarohu
  • 80 g zakysané smetany
  • 30 g krupice
  • citronová šťáva a kůra – podle chuti
  • 2 bílky + 100 g cukru

Těsto:

  • 220 g teplého mléka
  • 80 g cukru
  • 20 g droždí
  • 30 g rostlinného oleje
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 480 g hladké mouky

Ostatní:

  • 1 žloutek s mlékem – na potření
  • moučkový cukr – na posypání

Jak postupovat:

1. Do mísy dáme , přidáme zakysanou smetanu a necháme je odstát, aby krupice nabobtnala, pak přidáme kůru z celého citronu, několik lžic citronové šťávy a ušlehané bílky s cukrem – promícháme.

2. V teplém mléce rozpustíme cukr a droždí, přidáme rostlinný olej – zamícháme, pak přidáme sůl a rozšlehané vejce – pokračujeme v míchání.

3. Poté po troškách přidáme prosátou hladkou mouku – vypracujeme vláčné a hladké těsto, které přikryjeme a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout.

4. Po 1 hodině těsto vyválíme na pomoučené desce, vytvarujeme z něj kouli a naplníme ji tvarohovou náplní.

5. Položte je na plech vyložený pergamenem, poté je přikryjte utěrkou a nechte 30 minut odpočívat.

6. Poté je potřete rozšlehaným žloutkem s mlékem, aby byly krásně zlatavé.

7. Pečte je v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C dozlatova.

8. Po upečení je posypeme moučkovým cukrem a s láskou a radostí podáváme.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

Leave a Response