Recepty na jídlo

Jemná polévka z červené řepy s okurkou, vejcem a kefírem

154views

Tato jemná polévka z červené řepy s okurkou, vejcem, zelenou cibulkou, koprem, kefírem a minerální vodou dodává energii, zlepšuje mozkovou činnost, detoxikuje organismus a zároveň je úžasně chutná. Tak neváhejte a pusťte se do její přípravy!

Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte skupinu, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.


Polévka z červené řepy s okurkou, vejcem a kefírem

Co budeme potřebovat:

  • 2 vařené nastrouhané červené řepy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 salátové okurky (250 g)
  • 3 nastrouhaná vejce
  • svazek zelené cibule + sůl
  • svazek čerstvého kopru + sůl
  • 700 ml + 200 ml studeného kefíru nebo bílého jogurtu
  • 200 ml + 100 ml studené perlivé minerální vody
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1-2 lžíce americké jemné hořčice

Ostatní:

  • Zakysaná smetana – podle chuti
  • vejce – podle chuti

Jak postupujeme:

1. Uvařenou nastrouhanou řepu vložíme do hrnce, ochutíme citronovou šťávou a vaříme na mírném ohni. Poté přidejte nastrouhané salátové okurky a vejce.

2. Poté do hrnce přidejte nadrobno nakrájenou osolenou zelenou cibulku a čerstvý nasekaný osolený kopr. Přilijte studený kefír nebo bílý jogurt a studenou perlivou minerální vodu – dobře promíchejte a podle potřeby přidejte další kefír/bílý jogurt a perlivou minerální vodu. Dochutíme solí a mletým černým pepřem a vmícháme hořčici. Důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni do středně husté konzistence.

3. Před podáváním vložte polévku na 1 hodinu do chladničky nebo do ní vložte kostku ledu.

Podávejte ji s láskou, skvělou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO PRŮVODCE:

Leave a Response