Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je vynikající dezert, který si získá srdce všech milovníků sladkého. Tato jednoduchá, ale lahodná buchta spojuje klasickou vanilkovou chuť pudinku s jemností zakysané smetany a vytváří tak neodolatelnou kombinaci. Tato buchta se snadno připravuje a výsledek je prostě dokonalý. Světlé a tmavé těsto spolu vytvářejí zajímavý vizuální efekt, který ještě více zvýrazní vrstva horkého vanilkového krému na povrchu.
Po upečení se buchta potře zakysanou smetanou a posype grankem, který dodá buchtě dokonalý vzhled. V následujícím textu bude přesně popsáno, jak připravit tuto sladkou pochoutku, která potěší každého člena rodiny i hosty při různých příležitostech.
Co budeme potřebovat:
- 5 žloutků
- 230 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dcl vlažné vody
- 1 dcl oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 300 g polohrubé mouky
- 5 vaječných bílků
- Kakao (podle chuti)
- 1 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce cukru
- 3 zakysané smetany
- Granko
Přečtěte si také:
Jak budeme postupovat:
1) V míse vyšlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.
2) Postupně přidejte vlažnou vodu, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny ingredience dobře promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
3) V druhé míse ušlehejte bílky do sněhu.
4) Postupně přidávejte sníh z bílků do těsta a jemně promíchejte, abyste zachovali lehkost těsta.
5) Polovinu těsta nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo plech s pečicím papírem).
6) Do zbylé poloviny těsta přidejte kakao a jemně promíchejte, dokud nevznikne tmavé těsto.
7) Tmavé těsto nalijte na světlé těsto ve formě.
8) Do syrového těsta přidejte po lžících uvařený horký vanilkový pudink (1 litr mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru). Pudink rovnoměrně nalijte na povrch těsta.
9) Plech s koláčem vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia asi 30 minut. Zda je buchta upečená, můžete vyzkoušet zapíchnutím špejle do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.
10) Jakmile jsou buchty upečené, vyjměte je z trouby a ihned je potřete 3 kopečky zakysané smetany. Zakysanou smetanu rovnoměrně rozetřete po povrchu housky.
11) Housku posypte granolou.
Zkuste také –