Blog

Toto koření účinně odradí škůdce na vašich sazenicích a zahradě.

636views

 

Jaro je krásné období, kdy se vše probouzí k životu. Naše zahrady se zelenají, rostliny kvetou a začínáme připravovat zeleninové záhony na výsadbu. V tomto ročním období se již objevují škůdci, kteří loví naše rostliny.

Místo chemických postřiků, které jsou k rostlinám, půdě i našemu zdraví inertní, využijte sílu koření. Toto koření dokáže na zahradě zázraky. Škůdci se budou záhonům vyhýbat.

Toto koření se vyplatí používat na zahradě

Každý zahrádkář a milovník hrnkových květin zná sílu česneku a skořice. Česnek urychluje tvorbu květních pupenů orchidejí a chrání před mšicemi, roztoči a dalšími škůdci. Je také přírodním antibiotikem.

Skořice je zase skvělá v boji proti plísni v květináčích, houbovým chorobám a přemokření rostliny. Stačí usušit kořeny a posypat je kořením a rychle jí dodáte sílu.

Na zahradě je užitečná také kurkuma. Smíchejte koření s vodou na hustou pastu a naneste ji na polámané stonky, poškozené listy nebo rány po jarním řezu. Rostliny tak ochráníte před nebezpečnými chorobami.

Toto však není jediné koření, které se vyplatí na zahradě používat. Toto koření si skvěle poradí s invazí různých škůdců. Na zahradě můžete použít také rostliny, jejichž vůně odradí nezvané hosty a které posílí ovocné stromy.

Tato koření odpuzují mravence, mšice, roztoče a slimáky!

Výborným kořením proti škůdcům je černý pepř, kajenský pepř a hořčice. Jak je používat? Mravenců se můžete zbavit pomocí černého pepře. Stačí pod sazenice nasypat lžičku pepře a mravenci se jich nedotknou.

Na slimáky, roztoče a mšice zabírá kajenský pepř. Stačí jedna čajová lžička na 2 litry vody. Do postřiku přidejte trochu prostředku na mytí nádobí. Tekutina rostlinám neublíží, ale zvýší účinnost přípravku. Postřikujte pravidelně, dokud škůdci nezmizí.

Postřik hořčice je také skvělý v boji proti mravencům a mšicím. Smíchejte mletý pepř s vodou v poměru 1:2 a postříkejte. Hořčice také zpevní půdu. Postřik provádějte za zamračeného dne nebo večer, protože pepř a slunce nejsou dobrou kombinací.

Komáři, mušky, vosy a mouchy toto koření nesnášejí.

Pokud máte na zahradě problém s vosami, komáry, mouchami nebo muškami, použijte hřebíček. Stačí hrst tohoto koření povařit v 1 litru vody. Pak nálev nalijte do lahve s rozprašovačem a postříkejte jím místa, kde se hmyz objevil.

Hřebíček můžete také jemně zapíchnout do půdy kolem rostlin. Koření má pro hmyz tak intenzivní vůni, že se bude od vaší zahrady držet dál. Kromě toho vám hřebíček pomůže zbavit se plísně.

Jak se zbavit bramborového brouka – lidové metody, které fungují

Leave a Response