Blog

Nalijte tuto směs pod růže a za týden budou mít nové pupeny.

1.4kviews

Potřebují substrát bohatý na živiny a ochranu proti škůdcům. Nedopusťte, aby květy zaschly a listy se odlupovaly a opadaly.

Přečtěte si další informace.

Ukazuje se, že královny zahrad potřebují stejně královskou péči. Nenechávejte je napospas osudu – nejprve se ujistěte, že jsou dobře hydratované. Aby správně rostly, musíte je chránit před chorobami a dodávat jim dusík, fosfor a draslík. Díky těmto složkám budou růže schopny posílit svůj kořenový systém a vypustit desítky poupat!

Domácí hnojivo pro růže je tajemstvím mnoha zahrádkářů

Používejte kondicionér 3v1. Posílí růže, vyživí je a dále zlepší propustnost půdy. Budete potřebovat kostku droždí, lžíci cukru a 10 litrů teplé vody. Nejprve rozdrťte droždí a posypte ho cukrem. Počkejte asi 2 hodiny. Poté přidejte vodu, celou směs umístěte na stinné místo a přikryjte ji nějakým přírodním materiálem, v žádném případě však igelitem. Musíte mít trpělivost, protože nejlepší je, když proces kvašení hnojiva trvá 5 až 7 dní.

Více informací.

Nalijte tuto směs pod růže a za týden budou mít nové pupeny.

Po této době je hnojivo pro růže připraveno k použití. Máte k dispozici plných 10 litrů kondicionéru a můžete ho naředit – na zálivku stačí jeden šálek na 10 litrů vody. Výsledky uvidíte již za několik týdnů. Nezapomeňte hnojení nepřehnojovat. Růže zalévejte kondicionérem pouze jednou za dva týdny, ne častěji. Jinak dojde k nadměrnému rozvoji kořenového systému.

Jak často zalévat růže?

Tajemství správného zalévání růží je zakořeněno v pravidle – méně často, ale vydatněji. Růže jsou typem květin, jejichž kořenový systém je hluboce vyvinutý. Pokud je budete zalévat málo, nedostane se voda tam, kam potřebuje (i když to budete dělat často). Zalévejte důkladně jednou týdně.

Leave a Response