Tento salát si budete chtít brát do práce každý den.
Než se pustíme do přípravy vašeho nového oblíbeného kuřecího salátu, vyzkoušejte opravdu pravý salát Caesar:
Nejenže je to nesmírně elegantní způsob, jak se vypořádat s jídlem do práce nebo s jídlem na cestách – navíc přesně víme, co jíme mimo domov. In je právě to, co vám chutná a co vám skutečně dodá energii a dobrou náladu.
Recept na kuřecí salát s sebou
Na čtyři porce budeme potřebovat:
Na dresink: llžíce hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje, 200 g zakysané smetany nebo řeckého jogurtu, lžíce medu, sůl podle chuti, mletý pepř a svazek pažitky nasekané nadrobno.
Na salát.1 lžíce oleje, 4 kuřecí prsa (každé asi 150 g), lžička kari, ½ lžičky soli, paprika, 300 g mrkve, okurka, 100 g listového salátu.
Postup:
1) Smíchejte hořčici, citronovou šťávu, olej, zakysanou smetanu a med a okořeňte. Nakonec do zálivky vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku.
2) Na pánvi rozehřejte olej. Kuře opékejte asi 2 minuty z obou stran. Snižte teplotu a opékejte asi 5 minut z každé strany. Vyjměte z pánve, posypte kari, osolte, nechte mírně vychladnout a nakrájejte na proužky.
3) Nakrájenou mrkev, papriku a okurku libovolně rozdělte do misek se salátem a kuřecím masem a pokapejte zálivkou. Nebo dejte zálivku do malé misky a salát pokapejte těsně před podáváním.
Salát chutná nejlépe, když ho vyndáte z lednice asi 15 minut před obědem. Dokonale nás zasytí a dodá nám energii, místo aby nás uspal.
Vyzkoušejte také: 5 skvělých salátů z čerstvých surovin, které vás zaručeně zasytí a budou chutnat i odpůrcům salátů:
Zdroj: SCC