V každé koupelně najdete záchodovou štětku, kterou používáme k čištění toalety. Je však třeba mít na paměti, že tento předmět vyžaduje pravidelné čištění, jinak dojde nejen k nepříjemnému zápachu, ale také k množení bakterií. Jak ji čistit? Zde je návod, jak na to.

Přestože většina z nás pravidelně čistí záchodovou mísu, mnoho lidí zapomíná na štětku. To je velká chyba, protože je živnou půdou pro bakterie a mikroorganismy, takže byste ji měli čas od času vyčistit. Jak to udělat? Ukázalo se, že tato domácí metoda bude pro tento účel skvěle fungovat. Je levná a velmi účinná.

Jak vyčistit záchodovou štětku? Díky této směsi bude jako nová.

WC štětku vyčistíte osvědčeným trikem s použitím jedlé sody. Do kbelíku nebo mísy nalijte teplou vodu, přidejte dvě lžičky jedlé sody a zamíchejte. Ponořte do roztoku kartáček, a pokud se to hodí, vložte do něj i nádobu a nechte hodinu působit. Po této době štětce osušte a teprve když jsou zcela suché, vložte štětec zpět do nádoby.

Dalším a mnohem rychlejším způsobem je smíchat v záchodové míse půl šálku octa, lžíci jedlé sody a několik kapek peroxidu vodíku. Štětku umístěte na toaletu asi na pět minut, poté ji vyjměte a opláchněte.

Jak se zbavit vodního kamene ze záchodové mísy? Budete potřebovat jeden přípravek. Nalijte a nechte působit přes noc

Vodní kámen na toaletě není nic nového. Její usazování je přirozený proces, který je důsledkem tvrdé vody. Místo drhnutí chemickými prostředky však stačí použít domácí trik. Nalijte do mísy ocet, ujistěte se, že pokrývá vnitřní stěny toalety, a pak ji nechte přes noc.. Ráno vezměte kartáč a vydrhněte toaletu, abyste odstranili zbytky vodního kamene, a poté ji opláchněte vodou. To je vše!

Související články:

Pokud děláte tuto chybu, zpozorněte. Proto jsou ručníky drsné

Nastrouhejte ji a přidejte cukr. Jednoduchý trik si s nepříjemným problémem rychle poradí.