Fíkus benjamina, známý také jako fíkovník, je krásná hrnková rostlina, která potěší svými svěšenými větvemi a malými lesklými listy. Bohužel se někdy stane, že je začne shazovat, takže ztratí svůj vzhled. Je to způsobeno nedostatečnou péčí. Co tedy můžete udělat, abyste tento druh podpořili v kvetení? Jednoduše si vyrobte kondicionér z produktu, který často používáte na pečení koláčů.

Ficus benjamina je běžnou volbou pro pokojové rostliny. Jeho charakteristickým znakem jsou malé lesklé listy se špičatou špičkou. Květ bohužel bývá rozmarný. Zejména špatně snáší změny prostředí. Naštěstí existuje snadný způsob, jak jeho stav zlepšit. Podívejte se na nejdůležitější pravidla péče o fíkus benjamina a recept na kondicionér z kvasnic a želatiny.

Jak pečovat o ficus benjamina? Nejdůležitější pravidla pěstování

Ficus benjamina se řadí mezi tropické rostliny, takže lze předpokládat, že preferuje teplé a vlhké prostředí. Vyžaduje proto slunné stanoviště, ale ne s přímým slunečním zářením.

Fíkus potřebuje pravidelně zalévat, ale nesmí se zalévat nadměrně. Během vegetačního období ji zalévejte každých několik dní, v období vegetačního klidu jednou týdně nebo jednou za dva týdny. Doporučuje se také kropit její listy.

Tuto květinu vysazujte do lehké, propustné půdy bohaté na živiny. Směs zahradní zeminy, kompostu nebo humózní půdy. Kromě toho zvolte stabilní květináč, který poskytne oporu díky silnému kořenovému systému fíkusu benjamina.

Doporučuje se také zajistit dobrou drenážaby se zabránilo stagnaci vody. Substrát proto můžete obohatit hrubým pískem nebo dokonce keramzitem, který pomůže odvádět přebytečnou vodu.

Co lze udělat pro to, aby fíkus Benjamina kvetl? Recepty na přírodní kondicionéry

Fíkus benjamina vykvete, pokud ho hnojit přírodním hnojivem s kvasnicemi nebo želatinou.. Tyto ingredience máte všichni v kuchyni, protože je často používáte při výrobě koláčů. Tentokrát se vyplatí dát je do hrnce. Jak z nich tedy vyrobit hnojivo?

V případě kvasnicových potravin stačí zalijte kvasnice 2 litry vody a rostlinu v této podobě zalijte.. Toto přírodní hnojivo bude dodávat fíkovník správný draslíku a hořčíku.

Dostatek draslíku poskytne také živina vyrobená z draslíku. želatina. K její přípravě potřebujete pouze rozpustit jednu polévkovou lžíci přípravku v horké vodě, důkladně rozmíchat a nechat vychladnout.. Nezapomeňte použít takové hnojivo jednou za několik měsíců. Příliš časté hnojení želatinou může mít opačný účinek.

Související články:

Všechno kromě fíkusu se topí v listech? Než ho vyhodíte do koše, udělejte jednu věc.

Fíkus stále ztrácí listy? Zkontrolujte tři věci. Účinky se projeví okamžitě