Jsou skutečnou pohromou pro majitele pozemků a někdy zcela zničí i tu nejpečlivěji udržovanou zahradu. Existuje však jeden triviální prostředek, který je donutí zděšeně prchat a vašemu pozemku se v budoucnu vyhnout velkým obloukem. Jaký je přírodní prostředek proti mšicím?

Jak si vyrobit vlastní postřik proti mšicím? Tato metoda vás možná překvapí

Napadají rostliny na zahradě, neodmítají ani ty na balkoně nebo dokonce uvnitř domu. Pro majitele pozemků jsou skutečnou noční můrou, která je někdy přivádí až k bílé horečce. Stává se, že i sebelepší chemické ošetření selže a zahrada se během chvíle změní z dokonale upravené na skutečnou květinovou zkázu..

Zákeřná mšice je jedním z těch škůdců, kterých se bojí každý majitel zahrady. Zdá se, že si najdou cestu do každé zahrady, i do té nejlépe udržované, a s chutí se v ní usídlí a poškozují květy a plody jeden po druhém.

Tento malý hmyz se totiž živí tekutinami bohatými na živiny, které rostliny vysávají a pak je silně oslabují. Přestože se škůdci rychle množí, pohybují se poměrně pomalu. Proto se vyplatí jednat okamžitě – Jedině tak lze problém vyřešit. Pokud si tedy všimnete prvních nezvaných hostů, dejte se rychle do práce.

K čemu je dobré avokádové semínko? Možná budete překvapeni, na co je dobré

Mšice napadají rostliny na zahradě i rostliny pěstované v interiéru. Tento drobný hmyz se do domů a bytů obvykle dostává otevřenými okny a dveřmi a někdy se dostane i na rostliny zakoupené v obchodě. Nejenže se mohou skrývat na listech, ale mohou také klást vajíčka do země, takže je zpočátku obtížné je vystopovat.

Když si však uvědomíte, že s rostlinami na vaší zahradě nebo v domě není něco v pořádku, všimnete si nedostatečně vyvinutých výhonků a listů.které se kroutí a deformují, žloutnou a dokonce časem usychají a odumírají, rychle popadněte postřikovací láhev. Předtím si připravte domácí postřik na bázi „odpad .„, který obvykle končí v koši. Později za to poděkujete.

Jak vyrobit hnojivo ze semen avokáda? Spásná pomoc při napadení mšicemi

Avokádo je jednou z chutnějších a zdravějších složek každodenní stravy. Jak se ukazuje, může se stát také důstojným protivníkem invaze mšic. Tento jeho prvek, který obvykle končí v koši, si se škůdci dokáže rychle a účinně poradit. Zde je uvedeno, co je třeba udělat.

  • Nastrouhejte avokádová semínka – dokud jsou ještě vlhká. Pokud je předem vysušíte, bude se vám hůře strouhat na prach.
  • Vzniklé „piliny“ usušte.
  • Vše zalijte litrem vody a několik minut vařte.
  • Nechte stát přes noc. Po této době roztok sceďte.
  • Vzniklý odvar zřeďte vodou v poměru 1:5, nalijte do rozprašovače a použijte.

Důkladně postříkejte všechny rostliny napadené mšicemi. Nezapomeňte, že postřik semen avokáda musí být prováděn pravidelně – alespoň jednou týdně – aby měl požadovaný účinek. Po tomto ošetření se budou mšice vašim rostlinám vyhýbat velkým obloukem.

Související články:

Nastrouhejte a smíchejte s vodou. Mšice už mají důvod k obavám

Sceďte z hrnku a zalijte sklenicí vody. Mšice v panice utečou.