Existuje názor, že všechny plodiny by měly být založeny brzy na jaře. Nic nemůže být dále od pravdy, protože se správnými zahradnickými znalostmi to můžete dělat po většinu roku. Co lze vysadit v červnu? Je to ideální doba pro zahájení výsadby některých jedlých a okrasných rostlin.

Mnoho rostlin potřebuje ke svému klíčení a správnému růstu teplou půdu. Proto je pozdní jaro ideální dobou pro založení zahrady s těmito druhy. Umožní vám těšit se z čerstvého ovoce nebo zeleniny po celé léto a dokonce až do podzimu. Pokud chcete zahradě dodat estetický nádech, vyplatí se vysadit také barevné květiny. Zjistěte, které jsou pro ně nejvhodnější.

Co je nejlepší vysadit v červnu? Tato zelenina a ovoce milují letní teploty

Pěstování ovoce a zeleniny v létě se prakticky neliší od jejich pěstování na jaře. Před výsevem rostlin je třeba řádně připravit půdu, poté se postarat o zavlažování, mulčování a ochranu proti škůdcům. Salát a špenát jsou ideální pro červnový výsev. Je třeba si uvědomit, že jejich rovnoměrným zaléváním se vyhnete hořké chuti listů.. Na ředkvičky prospívají při vyšších teplotách. Díky jejich rychlému růstu se můžete těšit na křupavou zeleninu již po třech týdnech. Vyplatí se také začít v létě zelené fazolky, okurky, červená řepa a kedlubny.

Nejen zelenina je vhodná pro pozdní výsadbu. Existuje skupina ovoce, kterému se daří i v červnových podmínkách. Je třeba dbát na výběr sazenic s dobře vyvinutým kořenovým systémem. Maliny, jahody a ostružiny sázejte na záhony s dostatečnými rozestupy a zajistěte jim každý večer zálivku. Borůvkám se bude dařit i v zemi, pokud má půda kyselé pH a je pokryta kůrou.

Co můžete sázet v červnu? Květiny pro okrasu zahrady

Červen je ten správný měsíc pro výsadbu květin. Pokud chcete své zahradě vdechnout život, zasaďte astry. Dodávají se v mnoha barvách, takže si můžete vybrat odstíny, které chcete na svých záhonech mít. Sazenice umístěte na dobře zavlažované místo v zemi. V případě sucha zajistěte pravidelnou a vydatnou zálivku. Mikiny s kapucí jsou také vynikající volbou pro letní zahradu. Díky své intenzivní oranžové barvě budou na záhonech vypadat nádherně. Výsev by měl být proveden na místě, kde bude lehký polostín, s vzdálenost mezi rostlinami 30 cm..

Související články:

Vaše zelenina poroste mnohem rychleji. Stačí pár šišek z borovice

Zalijte je vodou a postříkejte. Po škůdcích ani houbách nezůstanou žádné stopy. 2 přísady, utratíte méně než 4 eura