Blog

Probiotika: klíč ke zdravému trávení a imunitnímu systému

66views

Probiotika, často označovaná jako „dobré“ bakterie, jsou klíčem ke zdravému trávení a posílení imunitního systému. Přispívají k udržování rovnováhy mikroflóry ve střevním traktu, čímž ovlivňují nejen zdraví organismu, ale i náladu.

Co jsou to probiotika?

Termín probiotika označuje živé mikroorganismy, konkrétně bakterie a kvasinkykteré mají příznivé účinky na trávicí systém a celkové fyzické a duševní zdraví. Vyskytují se přirozeně v našem těle, a to ve střevním traktu, kde se pomáhají udržovat rovnováhu mikroflóry.. Při nedostatku probiotik v lidském těle dochází k narušení rovnováhy mezi prospěšnými a škodlivými bakteriemi a mohou se objevit různá onemocnění, zažívací problémy a alergie.

Trávicí systém velmi úzce spolupracuje s imunitním systémem, takže pokud je optimální střevní mikroflóra narušena, může se je negativně ovlivněn celý organismus.. Konzumací doplňků stravy nebo potravin obsahujících probiotika účinně posílíte svůj imunitní systém a zlepšíte trávení.

Kde se probiotika nacházejí?

Denně tělo přijímá probiotika z vybraných potravin a nápojů, včetně jogurtu, kefíru, kysaného zelí, kimči nebo kombuchy.. Pokud je však střevní rovnováha narušena, například v důsledku užívání antibiotik, je vhodné zařadit do stravy probiotické doplňky. Ty jsou k dispozici ve formě sirupů, kapslí a tablet a obvykle se užívají denně.

Existují však i speciální produkty, jako je , tj. probiotika obohacená kolostrem. Kolostrum je první mateřské mléko, které obsahuje také mnoho prospěšných látek pro imunitní systém i trávicí soustavu. Jeho pravidelná konzumace slouží jako prevence imunitní nedostatečnosti, případně pomáhá urychlit léčbu.

Pokud chcete zlepšit trávení, zvažte kombinaci přípravku Probiosan Inovum . Regalen obsahuje ve svém složení třezalku tečkovanou, která podporuje detoxikaci organismu a zlepšuje trávení, lopuch, který normalizuje funkci jater a další účinné byliny. Každodenní užívání probiotických produktů spolu s bylinným koncentrátem Regalene podpoří fyzické i duševní zdraví.

Probiotika slouží jako účinná prevence

Probiotika se nejčastěji doporučují v souvislosti s výše zmíněným užíváním antibiotik, která působí proti špatným i prospěšným bakteriím v našem střevním traktu. Probiotika však lze užívat i jako preventivní opatření, a to dlouhodobě. Na adrese narušení střevního mikrobiomu podílejí také náhlé změny stravy, každodenní stres nebo častá konzumace alkoholu. Užívání probiotických přípravků vede k obrnění organismu proti nemocem, ať už sezónní, jako je nachlazení nebo kašel, nebo závažnější, zejména střevní onemocnění.

Probiotika mohou pomoci také v případě, že vás trápí problémy, jako např:

  • zácpa nebo průjem,
  • ekzémy a akné,
  • alergie,
  • intolerance laktózy,
  • kvasinkové infekce.

Probiotika jako doplňky stravy jsou vhodná pro každého bez ohledu na věk. Vždy je však žádoucí dodržovat předepsané dávkování na etiketě a v případě potřeby se poraďte s lékařem.

Tipy pro výběr správných probiotik

Při výběru probiotik je důležité, abyste vzít v úvahu několik faktorů. Mikroflóra každého člověka je jedinečná, a proto nelze zaručit stejnou účinnost u všech. Nebojte se proto experimentovat s různými typy probiotik, abyste našli ta, která vám nejvíce prospívají. Obecně se doplňky stravy liší typy probiotických bakterií, které obsahují. Doporučuje se vybírat probiotika s co největším počtem různých kmenů.aby bylo pokryto co nejširší spektrum příznivých účinků.

Probiotika jsou obvykle rozdělena podle počtu vytvořených kolonií jednotlivých bakterií, který se označuje jako CFU. Množství CFU v probiotickém výrobku se může lišit v závislosti na konkrétním výrobku. Obecně platí, že čím vyšší je počet CFU, tím jsou probiotika účinnější. Mnoho doplňků stravy však kombinují probiotika s dalšími zdraví prospěšnými látkami, jako je kolostrum nebo vláknina, a proto by neměly být jediným rozhodujícím faktorem při nákupu.

Probiotické přípravky jsou k dispozici ve formě kapslí, tablet, prášku nebo tekutiny. Vyberte si formu, která vám nejlépe vyhovuje, Děti obvykle dávají přednost tekutým verzímzatímco dospělým vyhovují spíše kapsle nebo tablety.

Pozor na záměnu probiotik a prebiotik

V souvislosti s trávicím systémem se často používají dva pojmy, probiotika a prebiotika, společně. Zjednodušeně řečeno, prebiotika slouží jako potrava pro probiotika. Jedná se především o nestrávenou vlákninu. Probiotika jsou živé mikroorganismy, zatímco prebiotika jsou látky v potravinách, které podporují růst a aktivní činnost probiotik. ve střevním traktu. Oba tyto prvky hrají důležitou roli při udržování zdravého trávicího systému a mohou společně působit na zlepšení celkového zdravotního stavu.

Probiotika i prebiotika jsou klíčem ke zdravému trávení a silný imunitní systém, takže pokud jste odhodláni je vyzkoušet, nebo jiné doplňky stravy pro zdravé trávení, jako je Probiosan Inovum, najdete je na adrese , kde jsou k dispozici. Široký výběr kvalitních výrobků pro vaše zdraví a duševní pohodu.

Leave a Response