Blog

Komáři útočí! Zbavte se jich jednou provždy

91views

Všichni známe ten hrozný pocit. Vyjdete si na procházku do lesa, abyste si užili pěkného počasí a přírody, a vrátíte se celí poštípaní od otravných komárů, kteří vás nenechají ani na chvíli na pokoji. Nebo večer, když usínáme doma v posteli a najednou se kolem našeho obličeje ozve to otravné pískání. Nebo při grilování na verandě či opékání buřtů u ohně na zahradě – ti všudypřítomní a věčně otravní nás mohou zastihnout doslova kdekoli a jejich společnost nám dokáže velmi znepříjemnit večer. Pojďme se společně podívat na nejjistější způsoby, jak udržet komáry na uzdě.


Doma

Muchomůrka

Klasický pomocník v vyhubení veškerého hmyzu v domácnosti, který samozřejmě funguje nejen na běžné mouchy. Plácačka na mouchy bude pravděpodobně první možností, po které se rozhodnete sáhnout, pokud vás v domácnosti obtěžuje létající hmyz. Sice trvá déle, než se hmyz chytí, ale je levný, spolehlivý, bezúdržbový a snadno se ho zbavíte, jakmile splní svůj účel.

UV lampa nebo světelná návnada

Pokud vám klasický muškařský prut nestačí, možná budete chtít sáhnout po „vyšším kalibru“. UV lampy a světelné nástrahy na hmyz se používají například v kuchyních nebo gastronomických provozech, kde se potřebujete rychle a spolehlivě zbavit nežádoucího hmyzu. Vyrábějí se také menší, zmenšené lampy a světla.

Okenní sítě

Pokud opravdu nechcete mít doma nezvané hosty, nejúčinnějším opatřením proti komárům je instalace okenních sítí. Může jít o znatelně větší investici, která se však opravdu vyplatí. Díky sítím můžete svůj interiér ochránit před létajícími Hmyz všech druhů.


Mimo

Repelenty a repelentní náramky

Pokud před komáři chcete chránit kdekoli venku – ať už na procházce, túře, ve dne nebo večer, jsou nezbytnou výbavou spreje proti hmyzu – například Repelent nebo Repelent Predator. Další alternativou jsou repelentní náramky, které jsou napuštěny podobným roztokem.

Vitamin B

Komárům je vůně vitaminu B nepříjemná. Pokud se tedy chcete před jejich nájezdy dlouhodobě chránit, zkuste pravidelně užívat doplněk stravy s vitaminem B – seženete je v každé lékárně. Když vyndáte tabletu z obalu, ucítíte zvláštní vůni tohoto vitaminu, která je pro komáry tak nepříjemná. Uvidíte, že vás komáři díky této zbrani rychle přejdou chutí!

Venkovní světelné pasti a lapače hmyzu s UV světlem

Obtěžují vás komáři například na vaší verandě, balkoně nebo terase? Vyzkoušejte některý z venkovních světelných . Instalují se venku, kde vás komáři a další hmyz obtěžují nejvíce. Určitě vám pomůže ochránit se před otravným hmyzem a komáři vám už nikdy nebudou pít krev.

Leave a Response