Blog

7 skvělých účinků zázvoru – Pomáhá při dýchacích potížích a posiluje imunitu

78views

Dnes se společně podíváme na 7 skvělých přínosů zázvoru. Já osobně zázvor miluji a v naší domácnosti má své stálé místo. Nejraději si ho vychutnávám s černým čajem a medem. Zázvor má dlouhou tradici v čínské a indické kuchyni, odkud pochází. Napište nám do komentářů, zda máte zázvor také rádi a jak ho používáte.

Prozatím se však podívejte na těchto 7 skvělých způsobů využití zázvoru.


1) Dýchací potíže

Zázvor je přírodní antihistaminikum, takže může být skvělým pomocníkem při nachlazení a chřipce. Lidé používají zázvor také k léčbě alergií. Bylo prokázáno, že z těla odstraňuje hleny.

2) Pomáhá při nevolnosti

Až se vám příště udělá nevolno, vyzkoušejte trochu zázvoru. Žvýkání zázvoru vás může dokonce zbavit zvracení. V chřipkovém období by zázvor neměl chybět ve vaší domácnosti.

3) Posiluje imunitu

Zázvor může výrazně posílit váš imunitní systém. Stačí pravidelně pít zázvorový čaj nebo přidat trochu koření do jídla.

4) Zbaví vás bolestí hlavy

Nejenže vás zbaví bolesti hlavy, ale je také velmi dobrým pomocníkem v boji proti migréně. Opět stačí začít pravidelně užívat zázvor buď ve formě čaje, nebo ve formě zábalů na čelo.

5) Může pomoci v boji proti horečce a zimnici

Protože zázvor napomáhá vylučování hlenu, je skvělým prostředkem proti vysoké horečce. Stačí si doma připravit zázvorový čaj. Pomocí zázvoru můžete dokonce zastavit horečku již při prvních příznacích, dříve než začne naplno působit.

6) Hojí otevřené rány

Má velmi silné antimikrobiální účinky, a proto může pomoci při hojení otevřených ran. Při hojení rány však zázvor neaplikujte na ránu, ale jednoduše ho do těla dostávejte prostřednictvím čaje.

7) Artritida

Pro zmírnění bolesti kloubů stačí přidat několik kapek zázvorového oleje do koupele. Koupel se zázvorovým olejem mohou využít i lidé, kteří mají namožené svaly z namáhavé fyzické aktivity.

Leave a Response