Přírodní hnojiva jsou pro zahrádkáře velmi zajímavá. Rádi bychom se odklonili od chemických posilovačů rostlin a použili ingredience, které najdeme v kuchyni. Díky tomu budou naše plodiny prospívat, budou chutné a zdravé. Čím zaléváte rajčata a okurky, aby dobře rostly? Používejte zbytky jídla.

Domácí hnojivo je vynikající alternativou k přípravkům na péči o rostliny zakoupeným v obchodě. Jeho výhodou je nízká cena a absence škodlivých látek ve složení. Lze jej vyrobit ze zbytků potravin, takže nepřispíváte k plýtvání potravinami. Hledáte dobrý posilovač pro rajčata nebo okurky? Máme pro vás nápad na účinný odvar pro hnojení této zeleniny.

Čím zalévat rajčata a okurky, aby dobře rostly? Vyrobte si hnojivo ze zbytků chleba

Pokud se vám hromadí zbytky chleba a nevíte, co s nimi, tady je senzační nápad. Použijte zbytky chleba k výrobě domácího zeleninového jídla. Tímto způsobem dodáte rostlinám potřebné živiny a obohatíte půdu o minerály. Tento odvar bude mít pozitivní vliv na růst rajčat a okurek.. Můžete jej použít také k zalévání azalek nebo hortenzií. K přípravě hnojiva je nejlepší použít celozrnný chléb, který ve svém složení nemá česnek, cibuli ani ořechy.

Jak připravit hnojivo pro zalévání rajčat a okurek? Poskytne vám bohatou úrodu

Výroba takové přírodní výživy vyžaduje čas, proto se do ní pusťte dva týdny před plánovaným hnojením. Nasbírejte půl kilogramu starého chleba, rozdrťte ho na malé kousky a dejte do kbelíku. Chléb zalijte takovým množstvím vody, aby byl zcela zakrytý, a nechte ho stát 10 až 14 dní. Nezapomeňte obsah nádoby každý den promíchat. Tím urychlíte požadovaný proces kvašení.

Po dvou týdnech odvar přeceďte a vzniklou tekutinu zřeďte vodou v poměru 1:10. Hnojivo aplikujte jednou za dva týdny, přičemž rostliny zalévejte zespodu a postříkejte listy. Při pravidelné aplikaci a zejména v době silného růstu, kvetení a plodů můžete očekávat bohatou úrodu.

Související články:

Jak se vyrábí kvasnicové hnojivo? Teta tuto metodu používá už léta. Každý rok se těší bohaté úrodě

Nikdy je nevyhazujte. Vyrobte si přírodní hnojivo pro maliny