Blog

K čemu slouží keto dieta – zjistěte o ní více informací K čemu slouží keto dieta

66views

Keto-dieta má několik zdravotních výhod. Především se však používá k hubnutí. Jak ale vlastně funguje? A v čem je tato dieta tak úspěšná? Pojďme se v následujícím článku podívat na to, k čemu keto vlastně slouží a jaké procesy v našem těle spouští. Seznamte se s keto dietou, hitem v hubnutí.

K čemu slouží keto dieta

Keto-dieta spouští tzv. ketóza. Jedná se o stav, kdy tělo začne v důsledku nedostatku sacharidů produkovat ketony. Ty pak slouží jako palivo místo glukózy, které má tělo nedostatek. Aby mohlo fungovat, začne sahat do svých tukových zásob a vytvářet si další zdroj energie.

Celý tento proces nastartuje rychlé spalování tuků přímo z uložených zásob. Dokonce i těch, kterých jste se dlouho nemohli zbavit. Výsledek? Tuk mizí doslova před očima. Zahájení ketózy je tedy hlavním účelem keto diety.

Rychlá dieta, která přináší výsledky

Pokud potřebujete rychle zhubnout, keto-dieta je ideální volbou. Tělo dosáhne stavu ketózy již za 2 až 4 dny, Pokud budete dodržovat všechna pravidla keto diety.. Jsou velmi jednoduchá. Jde o to snížit příjem sacharidů na minimum. A naopak zvýšit příjem bílkovin a tuků. Poté už se tělo postará samo. Ano – přesně tak. Žádné omezení porcí, žádné cvičení.

V normálním režimu tělo přijímá energii ze sacharidů. Nejde tedy jen o omezení sladkostí, ale také příloh, jako je chléb, rýže atd. Sacharidy najdete také v ovoci a v menší míře v zelenině. Místo toho si ale můžete dopřát maso, mléčné výrobky, vejce a naprostou většinu zeleniny. Zdá se vám to příliš složité? Ano, může se to tak zdát. Zejména pro někoho, kdo se o výživu nikdy předtím nezajímal.

Naštěstí můžete tento problém vyřešit tím, že se přihlásíte do některého z programů, které společnosti nabízejí. balíčky instantních potravin pro keto-dietu. Ty jsou vždy určeny na delší dobu. Nebudete si tedy muset vůbec lámat hlavu s tím, co uvařit k večeři. Zvlášť pokud nespěcháte kvůli práci. Příprava jídel je jednoduchá a za pár minut máte na stole chutné jídlo, díky kterému zhubnete. Aniž byste hladověli.

Na trhu je několik takových společností. Doporučujeme prostudovat článek, kde najdete. Získáte kompletní dietní plán a návod na cestu k vysněné postavě. S předem naplánovanými jídly nemůžete udělat chybu. Budete mít vždy jistotu, že dodržujete pravidla keto diety a vaše tělo je stále ve stavu ketózy.

Keto-dieta snižuje hlad

Další užitečnou výhodou keto-diety je, že dlouhodobě snižuje pocit hladu. Pokud vás trápí vlčí chutě, nájezdy na ledničku a neustálý pocit, že máte chuť něco sníst, jděte do toho. S keto-dietou se nejen naučíte správný režim (díky předem připravenému jídelníčku), ale hlavně se budete cítit stále sytí.

Je to díky složení jídel. Jsou plná bílkovin (neboli proteinů). Bílkoviny vás zasytí mnohem lépe než sacharidy. Jen to zkuste – dejte si libové červené maso. A druhý den si dejte k obědu stejné množství bílého pečiva. Zjistíte, že po steaku budete sytí mnohem déle, než když sníte pytlík housek. A nejen to, s keto se nebudete muset omezovat v množství a porcích. Navíc budete sytí a bez pocitu hladu.

Tomu napomáhá skutečnost, že keto dieta ovlivňuje hladinu hormonu, který řídí hlad. Jedná se o tzv. ghrelin a ten je zodpovědný za chuť k jídlu a apetit. Jeho hladina se zvyšuje, kdykoli je žaludek prázdný. Keto dieta ji snižuje, a to právě díky vysokému obsahu bílkovin. Hladu se při této dietě zcela vyhnete.

Keto-dieta spouští termický efekt

Už jste někdy slyšeli termín termický efekt? Není na něm nic složitého. Během ketózy musí tělo vynaložit mnohem větší úsilí než obvykle, aby strávilo potravu. Je to pro něj větší námaha a vyžaduje mnohem větší energetický výdej. Takže se děje následující, vynaloží na trávení a zpracování více energie než obvykle.. A to hraje ve váš prospěch. Vaše tělo se začne zbavovat kalorií a vy budete hubnout mnohem rychleji. Jinými slovy, budete hubnout tím, že budete jíst.

Nyní víte, že keto-dieta slouží k nastartování ketózy, rychlému hubnutí, snižuje hlad a také spouští termický efekt. Sečteno a podtrženo, keto dieta je dieta, která funguje. A funguje rychle. Přidejte se k nám a vyzkoušejte ji také!

Leave a Response