Blog

Jak zhubnout i během léta?

85views

Držíte dietu už nějakou dobu, a i když jste s ní zatím neměli větší problém, léto vám dělá vrásky na čele? Tu si dopřejete zmrzlinu nebo nanuk, tam si dáte ledovou kávu a k ní nějaký studený dezert. Vaše snaha zhubnout dostává na frak. Je vůbec možné v létě zhubnout?

Hubnout můžete po celý rok

Hubnutí nezávisí na ročním období, hubnout můžete celých 12 měsíců v roce. Záleží jen na vás a vaší motivaci. Právě ta je jednou z hlavních překážek a důvodem, proč se mnohým z nás nedaří zhubnout. Buď hubneme, protože to po nás někdo chce, ale není to naše touha, nebo si stanovíme nereálné cíle.

Není však nic jednoduššího než to změnit. Stanovte si dílčí cíl, řekněte si, že za měsíc zhubnete 2-4 kila, místo abyste za půl roku zhubli 20 kilo. Za každý úspěch se odměňte, zajděte si na masáž nebo si kupte něco, co chcete.

Léto je koneckonců nejlepším obdobím pro hubnutí. Vybízí k výletům a pohybu, navíc je k dispozici spousta čerstvého ovoce a zeleniny. Pokud nemáte zeleninu a ovoce na zahrádce, můžete si je také koupit na farmářských trzích za pár korun a s jistotou, že jde o čerstvé produkty. Jak tedy v létě zhubnout?

Klíčem je vyvážená strava

K létu sice patří grilování, ale to neznamená, že si nedopřejete nic jiného a budete jíst jen klobásy a špekáčky. Grilovat můžete také sýry, zeleninu nebo ryby. Grilovaný losos je opravdovou lahůdkou, navíc obsahuje bílkoviny a vitaminy A, B a D, které prospívají mozku, kloubům a očím.

Vyhýbejte se cukrárnám, chuť na sladké zažeňte ovocem a na svačinu si připravte proteinovou tyčinku, kterou můžete mít vždy po ruce.

Zaměřte se také na poměry živin. Minimalizujte příjem sacharidů a nahraďte je a zdravými tuky. Nevynechávejte žádné jídlo, každé 3 hodiny si dopřejte něco k jídlu. Začněte den snídaní bohatou na bílkoviny, nevynechávejte svačiny.

K obědu si dejte rybu nebo maso a alespoň polovinu příloh nahraďte zeleninou. Následně si dejte odpolední svačinu a k večeři salát. Pokud je mezi večeří a spaním dlouhá doba, dejte si asi dvě hodiny před spaním něco jiného, abyste v noci neměli hlad.

Hlídejte si pitný režim

Dostatečný a pravidelný příjem tekutin je pro naše tělo důležitý. po celý rok, v létě a v horkých dnech to platí dvojnásob. Více se potíme, více sportujeme a jsme fyzicky aktivnější než v zimě. Na každých 15 kg tělesné hmotnosti by měl dospělý člověk denně vypít asi půl litru tekutin., v létě o něco více.

Ideální jsou slabě a středně mineralizovaná voda nebo voda z vodovodu., případ bylinné neslazené čaje. Sladkým minerálním vodám, džusům a limonádám je třeba se vyhýbat, stejně jako alkoholu. Tekutiny přijímejte průběžně během celého dne, nesnažte se večer dohnat to, co jste vynechali během dne. Zbytečně byste své tělo připravili o potřebné minerály.

Nezapomínejte na pohyb

Pohyb jde ruku v ruce s hubnutím, stejně jako zdravé stravování.. Neznamená to, že si hned musíte koupit permanentku do posilovny, stačí svižné procházky, plavání, jízda na kole, běh a kardio cvičení. Začněte pomalu a postupně zvyšujte zátěž. Pokud máte děti, můžete si jízdu na kole zpestřit použitím . Vaše ratolest s vámi bude držet krok a vy se více zapotíte.

Náš tip.. Stačí pár dřepů nebo kliků, abyste rozproudili krev a začali budovat svaly, díky nimž bude vaše tělo spalovat více energie.

Na hubnutí má vliv také spánek

Kdo by to byl řekl. Pokud chcete zhubnout, musíte mít dostatek kvalitního spánku.? Ale je to pravda. Jen se nad tím zamyslete. Když máte nedostatek spánku, jíte během dne více než obvykle. Navíc ti, kteří nemají dostatek spánku, mají horší metabolismus a tělo nedokáže správně zpracovat bílkoviny, které jsou důležité pro regeneraci svalů.

Leave a Response