Recepty na jídlo

Zdaleka nejlepší způsob, jak udržet zeleninu a ovoce dlouho čerstvé.

141views

Zde je několik příkladů, co (ne)dělat s čerstvou zeleninou a ovocem poté, co je přinesete domů z obchodu nebo z trhu.

Víte, které potraviny do lednice nepatří? Zjistěte, zda tam náhodou některé z nich neskladujete právě teď:

Odborníci se s vámi podělí o tipy, jak udržet ovoce a déle čerstvé, omezit plýtvání potravinami a dokonce ušetřit peníze. Pokud máte vysoké náklady na ovoce a zeleninu, pravděpodobně to znamená, že nevíte, jak je správně skladovat.

Důležitou součástí udržování čerstvosti ovoce a zeleniny je znalost způsobu jejich skladování; některé produkty potřebují zůstat vlhké, zatímco jiné je třeba uchovávat v nádobách, ve kterých byly zakoupeny, aby se zabránilo jejich navlhnutí.

Než se nadějeme, krásné žluté banány zhnědnou. Proces zrání však můžeme snadno zpomalit:

Co (ne)dělat s čerstvou zeleninou a ovocem

– Mrkev, petržel a celer je vhodné skladovat pod vodou, aby zůstaly déle křupavé a vydržely několik týdnů, ale nenechávejte je ve vodě příliš dlouho, protože se mohou začít tvořit bakterie, které mohou být zdraví škodlivé. Vodu pravidelně vyměňujte.

– Bobule by se měly uchovávat v původním obalu v chladničce a omývat pouze bezprostředně před použitím.

– Pokud ovoce nesníte ihned po zakoupení, můžete ho nakrájet a zmrazit, abyste si z něj snadno a rychle připravili základ pro koktejly.

– Papriky skladujte v přihrádce na zeleninu. Vydrží tam krásně křupavé až týden.

– Avokádo do lednice nepatří. Do lednice ho dejte pouze v případě, že chcete zastavit jeho zrání.

Vše, co potřebujete vědět o avokádu, najdete ZDE:

Zdroj: KIH

Leave a Response