Blog

Čaj z guavy: k čemu je dobrý, jaké má výhody a jak ho připravit

225views

 

Guava je latinská rostlina, která pochází z Mexika a Kolumbie, ale v Brazílii je považována za naturalizovanou a hojně konzumovanou v každodenním životě. Tato rostlina, nazývaná také guava, se může požívat různými způsoby, například ve formě čaje nebo v kombinaci s jinými rostlinami pro zvýšení jejích účinků.

Jaké jsou výhody čaje guava?

Čaj z guavy se používá k léčbě akutního neinfekčního průjmu. Guava je ovoce bohaté na rozpustnou vlákninu a listy mají vlastnosti, které mohou pomoci při hojení a zpomalení pohybu střev v případě úplavice.
Stojí za zmínku, že účelem rostlinných léčivých přípravků je pomoci v boji proti jakýmkoli příznakům nebo zdravotním problémům. Čaje by však neměly být považovány za zázračné léky . Pokud stav přetrvává, je důležité navštívit lékaře, aby zjistil příčinu příznaků a našel možnosti léčby.

Jak připravit čaj

  1. Oddělte tři až čtyři listové pupeny
  2. Připravte nálev z listů ve 150 ml horké vody.
  3. Nálev užívejte dvakrát až třikrát denně.
  4. Nepřekračujte doporučenou dávku ani délku léčby.

Leave a Response